Τρίτη 18 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ
Και οι μικροί φίλοι της ΚΝΕ βοήθησαν στο στήσιμο του Φεστιβάλ!

Οι μικροί φίλοι της ΚΝΕ, τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου, έδωσαν από την Κυριακή κιόλας τον δικό τους ξεχωριστό τόνο στην προετοιμασία του Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Κατά τις 6 το απόγευμα, το πάρκο Τρίτση γέμισε με χαρούμενα παιδικά πρόσωπα, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για να συμβάλουν στο στήσιμο της μεγάλης κόκκινης γιορτής του λαού και της νεολαίας.

Σε αυτό το πρώτο μεγάλο ραντεβού μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γυρίσουν τον χώρο, να δουν πώς από το μηδέν ξεφυτρώνει η κάθε γωνιά του Φεστιβάλ, με το μεράκι εκατοντάδων μελών της ΚΝΕ και του Κόμματος, αλλά και να συμβάλουν και τα ίδια με μπογιές και πινέλα στο στήσιμό του.

Στα διαλείμματα οι ομάδες είχαν χρόνο να ξεψαχνίσουν με ενθουσιασμό το καινούριο τεύχος του περιοδικού «Κόκκινο Αερόστατο», γεμάτο ιστορίες που θα έχουν άμεση σχέση με τις δραστηριότητες του Φεστιβάλ.

Ο χώρος του «Κόκκινου Αερόστατου» στο Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα πλούσιων, πολύμορφων και φροντισμένων δραστηριοτήτων. Και τις τρεις μέρες θα λειτουργούν 4 Γωνιές Δραστηριοτήτων από τις 7 μ.μ. έως τις 10.30 μ.μ., ενώ τα προγράμματά τους θα είναι μικρής διάρκειας και θα επαναλαμβάνονται μέσα σε αυτές τις τρεισήμισι ώρες. Η βάση της πρώτης Γωνιάς είναι ένα πολυεπίπεδο παιχνίδι μυστηρίου, ένα περιπετειώδες ταξίδι για... μικρούς φιλόσοφους. Στη Γωνιά του Αθλητισμού θα υπάρχουν αθλητικά - κινητικά παιχνίδια και τουρνουά σκακιού. Στη Γωνιά της Τέχνης θα στηθεί ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο, όπου τα παιδιά θα φιλοτεχνούν τα δικά τους έργα. Η έμπνευσή τους θα βασίζεται σε έργα που δημιούργησαν εικαστικοί καλλιτέχνες στην εξορία. Στη Γωνιά της Επιστήμης οι μικροί επισκέπτες μέσα από πειραματισμούς και κατασκευές θα μάθουν για τη ρομποτική.

Την Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη, στις 19.00, θα υπάρξει ειδική ξενάγηση μαθητών Γυμνασίου στην κεντρική έκθεση του Φεστιβάλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ