Τετάρτη 19 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νέα σύσκεψη για την οργάνωση και κλιμάκωση της κοινής δράσης

Νέα σύσκεψη πραγματοποίησαν χτες Διοικητικά Συμβούλια Σωματείων των δημόσιων νοσοκομείων και προνοιακών ιδρυμάτων της Αττικής, προκειμένου να οργανωθεί και να κλιμακωθεί ο αγώνας ενάντια στην επιδείνωση της κατάστασης στη δημόσια Υγεία και Πρόνοια, ενάντια στις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και στην αύξηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν με αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων τα Σωματεία Εργαζομένων σε «Ευαγγελισμό», «Αττικόν», «Ελπίς», «Λαϊκό», ΚΑΤ, «Θριάσιο», ΟΚΑΝΑ, ΨΝΑ, «Α. Συγγρός», «Μητέρα» και η ΕΙΝΑΠ. Συμμετείχαν επίσης μέλη Διοικητικών Συμβουλίων, Επιτροπές Αγώνα και εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία «Αλεξάνδρα», Παίδων «Αγία Σοφία», Νίκαιας, «Αγιος Σάββας», Οφθαλμιατρείο.

Τα κύρια θέματα που απασχόλησαν και τη χτεσινή σύσκεψη, η οποία αποτελεί συνέχεια της κοινής δράσης που αναπτύχθηκε το προηγούμενο διάστημα, ήταν: Οι απολύσεις και ο εμπαιγμός σε βάρος χιλιάδων επικουρικών και συμβασιούχων και το αίτημα για μονιμοποίησή τους. Η αντιδραστική «αξιολόγηση». Η αβάσταχτη εντατικοποίηση και οι απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς. Η ένταξη στα ΒΑΕ όσων εργάζονται σε βαριές, ανθυγιεινές κι επικίνδυνες συνθήκες. Η ανάγκη να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Η ανάκτηση όλων των απωλειών σε μισθολογικά - εργασιακά δικαιώματα.

Σ' αυτό το πλαίσιο, οι προτάσεις που θα τεθούν το επόμενο διάστημα στις Γενικές Συνελεύσεις και τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων προκειμένου να παρθούν σχετικές αποφάσεις είναι οι εξής:

  • Με αιχμή τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, πρώτος σταθμός να είναι η οργάνωση παράστασης διαμαρτυρίας στις 2 Οκτώβρη στη διοίκηση του ΟΑΕΔ, με αίτημα να μην απολυθεί κανείς από τους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ, οι οποίοι είναι περίπου 4.000 (αποτελούν την πολυπληθέστερη ομάδα συμβασιούχων) κι αναμένεται να απολυθούν διαδοχικά από το Φλεβάρη. Προτείνεται να ακολουθήσει μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  • Συμμετοχή στην κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας στις 5 Οκτώβρη.
  • Συμμετοχή στην κινητοποίηση των υγειονομικών στις 10 Οκτώβρη, στο υπουργείο Υγείας.
  • Συμμετοχή στη συναυλία που θα διοργανώσουν τα σωματεία των ψυχιατρικών νοσοκομείων στις αρχές Οκτώβρη.
  • Στήριξη της κινητοποίησης των εργαζομένων στο ίδρυμα «Μητέρα», αύριο Πέμπτη, στη 1 μ.μ.

Στη σύσκεψη κατατέθηκε επίσης για συζήτηση στα σωματεία ψήφισμα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, με βάση και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, ενώ συμφωνήθηκε η έκδοση αντιιμπεριαλιστικής - αντιπολεμικής αφίσας.

Νέα σύσκεψη σωματείων προγραμματίζεται να γίνει τον επόμενο μήνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κραυγή αγωνίας και διεκδίκησης για το μειωμένο και εξαντλημένο προσωπικό (2021-10-06 00:00:00.0)
Νέα σύσκεψη συντονισμού στα δημόσια νοσοκομεία (2019-11-12 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για τους συμβασιούχους δασεργάτες (2019-10-17 00:00:00.0)
Συντονισμός και οργάνωση της αγωνιστικής συνέχειας (2018-07-04 00:00:00.0)
Κλιμάκωση του αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά (2018-02-22 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στις απολύσεις (2010-08-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ