Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ - 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ
Από σήμερα το μεγάλο ραντεβού του λαού και της νεολαίας στο πάρκο Τρίτση

Το μεγάλο ραντεβού του λαού και της νεολαίας της Αθήνας αρχίζει σήμερα στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», στο Ιλιον. Οι πύλες του φετινού Φεστιβάλ ανοίγουν για να υποδεχτεί τους χιλιάδες επισκέπτες του, να γιορτάσει τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ, με σύνθημα: «Ηταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!... Σίγουρος δρόμος... Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!».

Το Φεστιβάλ κορυφώνεται το Σάββατο 22 Σεπτέμβρη, με την καθιερωμένη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση. Στις 20.30, θα απευθύνει χαιρετισμό ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στις 20.45 θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οπως είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, σε χτεσινή του ραδιοφωνική συνέντευξη για το φετινό Φεστιβάλ, που αφιερώνεται στην ιστορική πορεία του ΚΚΕ, «αφορά όλο τον ελληνικό λαό, γιατί όλη αυτή η 100χρονη πορεία δείχνει πως ό,τι κατέκτησε ο λαός μας, ό,τι κατέκτησε η νεολαία - και πολλά από αυτά χάθηκαν μέσα στα χρόνια της κρίσης, χάνονται στις μέρες μας ως δικαιώματα εργασιακά, μορφωτικά, πολιτιστικά, στα πάντα - τα κατέκτησε με σκληρούς αγώνες. Και πάντα, σ' αυτούς τους αγώνες συμπορεύτηκε αυτός ο ελληνικός λαός με το ΚΚΕ κι είχε τη δύναμη να πολεμήσει σε όλες τις καταστάσεις που βρήκε μπροστά του».


Κι ακόμα κάλεσε τη νεολαία, «τα παιδιά που είναι στα σχολεία - όπου ετοιμάζεται ένα νομοσχέδιο που κάνει το σχολείο ακόμα πιο εξεταστικό κέντρο, πιο ανταγωνιστικό - οι φοιτητές, οι σπουδαστές, από άλλους κλάδους εργασιακούς νέοι και νέες, να βρεθούμε στο Φεστιβάλ, να συναντηθούμε και να κάνουμε τη διαφορά μαζί με το ΚΚΕ, γιατί μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα και να μη συμβιβαστούμε ότι θα είναι οι επόμενες γενιές, γενιές που θα ζούνε χειρότερα από τις προηγούμενες. Κι είναι ένας πολύ μεγάλος στόχος, που πρέπει να τον βάλει η νέα γενιά και να τον παλέψει μέχρι τέλους», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αυτοί οι στόχοι υπηρετούνται στο Φεστιβάλ μέσα από το υπερπλούσιο πρόγραμμά του, τις δεκάδες συναυλίες και τα αφιερώματά του, τους ιδιαίτερα φροντισμένους χώρους του, που στήνουν με μεράκι και εθελοντική δουλειά τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.

Ετσι, στον χώρο θα ξεχωρίζει και τις τρεις μέρες η κεντρική έκθεση, αφιερωμένη στα 100 χρόνια του ΚΚΕ και στα 50 χρόνια της ΚΝΕ, με πλούσιο υλικό από το Αρχείο του ΚΚΕ (βλέπε σελ. 12 - 13).

Στο Μαθητικό Στέκι θα λειτουργεί ψηφιακή - διαδραστική έκθεση για τη συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην ανάπτυξη και οργάνωση του μαθητικού κινήματος στη χώρα μας.

Στο Στέκι Νέων Εργαζομένων και Ανέργων θα υπάρχουν έκθεση με θέμα τη συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο εργατικό κίνημα, καθώς και περίπτερο με εξώφυλλα του «Οδηγητή» από όλη την 50χρονη πορεία του.


Στον χώρο των Φοιτητών θα λειτουργεί έκθεση για τη συμβολή των κομμουνιστών στο φοιτητικό κίνημα και θα διατίθεται ειδική έκδοση για τους πρωτοετείς φοιτητές (βλέπε σελ. 15).

Στο χώρο του Πολιτισμού θα υπάρχει έκθεση με έργα - ψηφιακής ανατύπωσης - δεκάδων Ελλήνων ζωγράφων και χαρακτών του 20ού αιώνα, καθώς και μακέτες σκηνικών από θεατρικές παραστάσεις που ανέβασαν οι εξόριστοι στον Αη Στράτη.

Στο Στέκι του Αθλητισμού θα φιλοξενείται έκθεση με θέμα «Η επίδραση του λαϊκού κινήματος στο ελληνικό ποδόσφαιρο» και θα προβάλλεται ντοκιμαντέρ για την προσφορά του Κόμματος στον Αθλητισμό.

Με τέσσερις γωνιές δραστηριοτήτων θα λειτουργήσει και φέτος ο χώρος για τις μικρότερες ηλικίες νεολαίας, το «Κόκκινο Αερόστατο», ένα escape room θα υπάρχει στον χώρο Ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, όπου θα φιλοξενηθούν επίσης περίπτερα θεραπευτικών κοινοτήτων, θα λειτουργήσει βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» με προσφορές ειδικά για το Φεστιβάλ (βλέπε σελ. 24) κ.ά.





ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου από αύριο (2022-06-16 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία για την κορύφωση του Φεστιβάλ στην Αθήνα (2019-09-17 00:00:00.0)
Αντίστροφη μέτρηση για τις κεντρικές εκδηλώσεις στο Πάρκο Τρίτση (2018-09-15 00:00:00.0)
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο Φεστιβάλ της Αθήνας (2018-08-22 00:00:00.0)
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα στην Αθήνα (2018-07-21 00:00:00.0)
Συνεχίζονται τα Φοιτητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ (2018-06-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ