Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2018 - Κυριακή 23 Σεπτέμβρη 2018 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΦΕΣΤΙΒΑΛ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΚΝΕ
Κάτω ο αποκλεισμός των ιμπεριαλιστών!

Εκδήλωση κατά του εμπάργκο που έχουν επιβάλει οι ιμπεριαλιστές στην Κούβα πραγματοποιήθηκε στη Διεθνούπολη το απόγευμα της Παρασκευής. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών. Κάτω ο αποκλεισμός των ιμπεριαλιστών!» και στο πάνελ συμμετείχαν η πρέσβειρα της Κούβας Ζελμίς Μαρία Ντομίνγκες, ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Πασχάλης Καγιάννης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και υπεύθυνος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων, και η Κατερίνα Γεράκη, εκπρόσωπος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο Π. Καγιάννης αναφέρθηκε σύντομα στην ιστορία των κυρώσεων των ιμπεριαλιστών κατά της Κούβας, με πρωτεργάτες τις ΗΠΑ και την ΕΕ, αλλά και στις πολλαπλές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στο λαό της Κούβας τις οποίες έχει πραγματοποιήσει η ΚΝΕ.

Στην τοποθέτησή της η Κουβανή πρέσβειρα Ζ. Μ. Ντομίνγκες, αφού ευχαρίστησε την ΚΝΕ και τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας και Αλληλεγγύης για τη σταθερή υποστήριξή τους, υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να σπάσει το τείχος της σιωπής και της διαστρέβλωσης σχετικά με τον απάνθρωπο οικονομικό και εμπορικό αποκλεισμό που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ εδώ και 6 δεκαετίες σχεδόν στη χώρα της, τονίζοντας ότι «αυτή η πολιτική οικονομικής επιθετικότητας, μαζί με την προώθηση της εσωτερικής ανατροπής, επιβεβαιώνει το στόχο της αμερικανικής κυβέρνησης να καταστρέψει το οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό σύστημα που ελεύθερα έχει επιλέξει ο κουβανικός λαός».


Η Κ. Γεράκη στην παρέμβασή της αναφέρθηκε στην πολύπλευρη δράση του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου, που ήταν από τους πρώτους συνδέσμους φιλίας και αλληλεγγύης προς τον επαναστατημένο κουβανικό λαό παγκοσμίως, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη σημασία του προλεταριακού διεθνισμού, τονίζοντας ότι αυτό ήταν ένα στοιχείο που βοήθησε τον κουβανικό λαό να μην υποταχθεί.

Τέλος, ο Δ. Κουμπούρης επισήμανε το γεγονός ότι οι ΗΠΑ φρόντισαν από την πρώτη στιγμή - με κάθε τρόπο, ακόμα και με ένοπλη επέμβαση στον Κόλπο των Χοίρων - να υπονομεύσουν την Κουβανική Επανάσταση, ακριβώς επειδή αποτέλεσε φάρο για τους λαούς της περιοχής, ενώ επεσήμανε ότι «χιλιάδες άνθρωποι, και όχι μόνο κομμουνιστές, στην Ελλάδα και παγκοσμίως, υποστήριξαν την υπόθεση της Κουβανικής Επανάστασης, γιατί σε αυτήν είδαν την προοπτική του σοσιαλισμού και στη δική τους χώρα». Κλείνοντας, ο Δ. Κουμπούρης τόνισε ότι το ΚΚΕ προσπαθεί και σήμερα να στηρίξει την Επανάσταση και να υπερασπιστεί τις κατακτήσεις της, να αρθεί το εμπάργκο και να σταματήσει κάθε εξωτερική παρέμβαση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με επιτυχία η εκδήλωση για την επέτειο της 26ης Ιούλη (2022-07-22 00:00:00.0)
Για τα 63 χρόνια από τη νίκη της Κουβανικής Επανάστασης (2022-02-16 00:00:00.0)
Κάτω ο αποκλεισμός των ιμπεριαλιστών! (2018-09-22 00:00:00.0)
«Συνεχίζουμε με το μέτωπο ψηλά...» (2004-05-29 00:00:00.0)
«Δε θα τους δώσουμε το παραμικρό»! (2003-06-05 00:00:00.0)
39 χρόνια αντίσταση στην υποταγή (1998-02-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ