Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκδοτικός «πόλεμος» για τον Λάντεν

Ως «αστήρ διάττων, ως ήρως» 6.000 «εξηγήσιμων θανάτων», για να αντιστρέψουμε τον καρυωτακικό στίχο,... λάμπει στο εκδοτικό -διεθνές και ελληνικό - στερέωμα το «δημιούργημα» των ΗΠΑ, γνησιότατο «τέκνο» του μεγάλου - ελεγχόμενου από το αμερικανικό - ισλαμικού κεφαλαίου, που ακούει στο όνομα Οσάμα Μπιν Λάντεν. Στην πρόσφατη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου Φραγκφούρτης, διάφοροι ξένοι εκδότες εμφάνισαν άρον άρον βιβλία με θεματικό «ήρωα» τον Μπιν Λάντεν. Επρόκειτο περί ενός μικρού εκδοτικού «πολέμου», ο οποίος... επεκτάθηκε και στην Ελλάδα.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησαν τρία βιβλία για τον Σαουδάραβα μεγαλοκεφαλαιοκράτη:

  • Οι εκδόσεις Καστανιώτη πήραν τα δικαιώματα του βιβλίου που κυκλοφόρησε στη Γαλλία με τίτλο «Στο όνομα του Οσάμα Μπιν Λάντεν» και το εξέδωσαν με τίτλο «Οσάμα Μπιν Λάντεν (Ο μυστικός φάκελος)». Συγγραφέας του βιβλίου είναι ο Ρολάν Ζακάρ - όπως λέγεται πρόκειται για τον προϊστάμενο της Γαλλικής Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας - του οποίου το λίαν αντικομμουνιστικό και γενικότερα αντιδραστικό βιβλίο «Φάκελος: Τρομοκρατία» κυκλοφόρησε το 1993 στην Ελλάδα (εκδόσεις «Ροές»). Οπως είχαν ανακοινώσει οι εκδόσεις Καστανιώτη στη διάρκεια της Διεθνούς Εκθεσης Βιβλίου στη Φραγκφούρτη, ο Ρ. Ζακάρ θα ερχόταν στην έκθεση για να παρουσιάσει το πολυδιαφημισμένο στην ΕΕ βιβλίο του, αλλά τελικώς, άγνωστο γιατί, δεν ήρθε.
  • Ο «Κάκτος» κυκλοφόρησε το βιβλίο «Οσάμα Μπιν Λάντεν (Πώς φτάσαμε στις 11 Σεπτεμβρίου 2001)», το οποίο χωρίζεται σε τρία μέρη. Το πρώτο μέρος, περιλαμβάνει ξένα κείμενα (βιογραφικά, συνεντεύξεις του, διακηρύξεις, επιστολές, λόγους του, πράξεις που του καταλογίζουν οι ΗΠΑ και στοιχεία για την οικογένεια Λάντεν). Το δεύτερο μέρος αφορά στο γεγονός της 9/11/2001 για το οποίο «όλοι ήξεραν ότι επίκειται, αλλά κανένας δεν έκανε τίποτα» και στους «σκηνοθέτες» του πολέμου κατά του Αφγανιστάν. Και το τρίτο μέρος, με τίτλο «Προσεγγίσεις και ερμηνείες», περιλαμβάνει 13 ενυπόγραφα κείμενα Ελλήνων, διαφόρων ιδεολογικοπολιτικών αποχρώσεων.
  • Ο «Περίπλους» (ανήκει πλέον στον όμιλο «ΙΜΑΚΟ» του Π. Κωστόπουλου) κυκλοφόρησε το βιβλίο του Αλαν Γουίστφουλ «Οσάμα Μπιν Λάντεν (Ιστορία και μύθος)». Στο βιβλίο, το οποίο οι εκδόσεις χαρακτηρίζουν ως «αληθινή βιογραφία» του Λάντεν, περιλαμβάνει περιγραφές ατόμων που τον «είδαν και συζήτησαν μαζί του» και «έγκυρες απόψεις» πολιτικών παραγόντων των ΗΠΑ και πρακτόρων της ΣΙΑ «που μίλησαν μετά την επίθεση στη Ν. Υόρκη».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ