Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Βραβεύτηκαν οι νικήτριες ομάδες του Μαθητικού Πανελλαδικού Διαγωνισμού

Από τη βράβευση
Από τη βράβευση
Μία ξεχωριστή στιγμή στο πρόγραμμα του Μαθητικού Στεκιού ήταν η βράβευση των νικητών του 5ου Πανελλαδικού Διαγωνισμού Συλλογικής Ερευνητικής Εργασίας ΚΝΕ - «Οδηγητή». Οι νικητές από σχολεία διαφόρων περιοχών της χώρας καταχειροκροτήθηκαν και το χειροκρότημα μοιράστηκαν και όλοι οι συμμαθητές τους, που αγκάλιασαν και φέτος την πρωτοβουλία αυτή, άσχετα από το αν έφτασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού. Φέτος η ΚΝΕ κάλεσε τους μαθητές να δημιουργήσουν με ελεύθερο θέμα και να διαγωνιστούν ανάλογα με τη μορφή της εργασίας τους, να εκφραστούν ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους.

Στους νικητές δόθηκε αναμνηστικό με έργο του Γ. Ρίτσου, που φιλοτέχνησε στη Λέρο, όταν ήταν εξόριστος, το 1968, στο οποίο αναγράφονταν στίχοι δανεισμένοι από τις «Γειτονιές του κόσμου»: «Η ποίηση πρέπει να είναι ένας οδηγός μάχης και ευτυχίας, ένα όπλο στα χέρια του λαϊκού αγωνιστή, μια σημαία στα χέρια της ελευθερίας».

Στην κατηγορία Ντοκιμαντέρ - Ταινία μικρού μήκους - Βίντεο, το βραβείο μοιράστηκαν οι μαθητές των Ανωγείων για το βίντεό τους «Τα Ανώγεια στη θύελλα του φασισμού» και οι μαθητές Γυμνασίων - Λυκείων της Ν. Ιωνίας για το βίντεο που αφιέρωσαν στο μπλόκο της Καλογρέζας.

Στην κατηγορία Κόμικ - Σκίτσο - Γκράφιτι - Ζωγραφική, ξεχώρισαν οι μαθητές από τα Λύκεια της Πάτρας για το γκράφιτι τους για την Παλαιστίνη και οι μαθητές της Λιβαδειάς για το έργο τους «Ενα σκίτσο για την ζωή μας».

Στην κατηγορία Λογοτεχνική Εργασία, βραβεύτηκε μαθητής από Γενικό Λύκειο της Χαλκίδας για το ποίημά του, ο οποίος από τη σκηνή του Φεστιβάλ είπε «εκ μέρους όλων των νέων ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΚΝΕ, στο μεγαλύτερο σχολείο που υπήρξε ποτέ. Σε αυτό το σχολείο που καθημερινά μέσα απ' τη δράση μας ανθίζει...».

Τέλος, στην κατηγορία Ηλεκτρονική Παρουσίαση νικητές αναδείχτηκαν οι μαθητές της Καβάλας με την εργασία τους για την τέχνη στο σοσιαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ