Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΝΕ ΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αρχισαν ν' ανησυχούν!

Ανακοίνωση - καταγγελία για την παρουσία ασφαλιτών στο ΤΕΙ πριν την αντιπολεμική κινητοποίηση

Παραβίαση του Πανεπιστημιακού Ασύλου στη φοιτητική εστία, στο ΤΕΙ Ηπείρου στην Αρτα από άντρες της Ασφάλειας, παραμονή της αντιιμπεριαλιστικής - αντιπολεμικής κινητοποίησης μαθητών και σπουδαστών, που έγινε την περασμένη βδομάδα καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ. Στόχος της «επίσκεψης» της Ασφάλειας εκεί, όπως επισημαίνεται, ήταν ο εκφοβισμός και η ανάκριση για το τι επρόκειτο να γίνει την επόμενη μέρα στην κινητοποίηση.

Ολη η ανακοίνωση της ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Στο δρόμο του αγώνα βρέθηκαν πριν λίγες μέρες οι μαθητές και οι σπουδαστές στην Αρτα. Σε μια μαζική και αγωνιστική πορεία στο κέντρο της πόλης διατράνωσαν την αντίθεσή τους στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών, απαίτησαν ειρήνη τώρα. Βροντοφώναξαν ενάντια στην ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων, η οποία, για να επιβληθεί, ισοπεδώνει τα πάντα, χτες όπως και σήμερα, στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, όπως στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν.

Οι νέοι με τα συνθήματά τους, όπως: "Δώστε λεφτά για την παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα στρατηγεία", "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι", "Να κλείσει η βάση του Ακτίου", έδειξαν την ωριμότητά τους. Η νεολαία έδειξε ότι δε συμβιβάζεται. Απέδειξε ότι είναι ριζοσπαστική και ανυπότακτη, μαχητική και διεκδικητική. Αυτό το γεγονός πρέπει να μας κάνει αισιόδοξους! Ολους μας ή σχεδόν όλους μας, διότι κάποιοι άρχισαν ν' ανησυχούν.

Συγκεκριμένα, η Ασφάλεια ανησύχησε... προκαταβολικά! Παραμονή λοιπόν της αντιπολεμικής - αντιιμπεριαλιστικής πορείας μαθητών και σπουδαστών, παραβιάζοντας το Πανεπιστημιακό Ασυλο, στη φοιτητική εστία των ΤΕΙ Αρτας, προέβη σε εκφοβιστική και ανακριτική επίσκεψη. Διακαής της πόθος ήταν να μάθει πότε θα γίνει, πώς θα γίνει, πόσο κόσμο θα έχει, ποιοι είναι οι διοργανωτές. Στόχος της; Να καμφθεί η αγωνιστική διάθεση των νέων, να μειωθεί η επιτυχία, η μαζικότητα της επικείμενης πορείας. Απαράδεκτη και καταδικαστέα η στάση της. Την πρώτη απάντηση την έδωσαν οι ίδιοι οι νεολαίοι με τη μαζική παρουσία στην πορεία. Το γεγονός της παραβίασης του Ασύλου καταδίκασε και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου, ο οποίος αναρωτήθηκε γιατί δεν τον ενημέρωσαν απ' την Ασφάλεια.

Η ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ καταδικάζει την παραβίαση του Πανεπιστημιακού Ασύλου και το κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας της Ασφάλειας, δηλώνει τη συμπαράστασή της στους αγώνες της νεολαίας τόσο για το σταμάτημα του πολέμου και της καταδίκης των ιμπεριαλιστών - Ευρωπαίων και Αμερικανών - όσο και για τη λύση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν μαθητές και σπουδαστές, ιδιαίτερα οι μαθητές της Ανέζας, του Διάσελου και των ΤΕΕ της Αρτας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ