Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΑΙΓΙΟ
ΟΧΙ στον πόλεμο από τους μαθητές

Μαζική και μαχητική αντιπολεμική διαδήλωση έγινε χτες στους κεντρικούς δρόμους του Αιγίου από τους μαθητές του 1ου Λυκείου. Η αντιπολεμική κινητοποίηση διοργανώθηκε από τη «Νεανική Δράση για την Ειρήνη» ενάντια στον πόλεμο, αλλά και τη δημιουργία του μισθοφορικού στρατό που ετοιμάζει η κυβέρνηση, η οποία ξεκίνησε από την πύλη του σχολείου για να μεταφέρει το μήνυμα της ειρήνης και της αντίστασης κατά του πολέμου «Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλιά», «Δώστε λεφτά για την παιδεία, πουλήστε κάνα πύραυλο να πάρουμε βιβλία».

Η πορεία των μαθητών, με τη συμπαράσταση μελών της Αντιπολεμικής Επιτροπής του Αιγίου, έστησαν το μπλόκο της ειρήνης για ένα τέταρτο της ώρας στην κεντρική περιοχή της πόλης, στα Ψηλά Αλώνια, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ειρήνης.

Οι μαθητές χειροκροτήθηκαν θερμά κατά τη διάρκεια της πορείας από το λαό της πόλης και απέσπασαν τα πλέον κολακευτικά σχόλια καθώς μετά το τέλος της κινητοποίησης επέστρεψαν στα θρανία τους για να συνεχίσουν το μάθημα, δίνοντας υπόσχεση για συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων μέχρι να σταματήσει ο πόλεμος.

Μοναδική και θλιβερή παραφωνία αποτέλεσε η απειλητική παρέμβαση του διευθυντή του σχολείου προς τους φιλειρηνιστές μαθητές, προκειμένου να αποτρέψει τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση, η οποία πέρασε στα «ψιλά».

Στην Πάτρα

Με δύναμη και παλμό οι φοιτητές χτες το απόγευμα στην Πάτρα διατράνωσαν την αντίθεσή τους στη συνεχιζόμενη πολεμική επιχείρηση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους εναντίον του Αφγανιστάν, απαιτώντας τον άμεσο τερματισμό αυτής.

Την αντιπολεμική διαδήλωση διοργάνωσαν από κοινού οι φοιτητικοί σύλλογοι του Μαθηματικού, Φυσικού και Βιολογικού, η οποία ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο της πόλης και στο πέρασμά της ξεσήκωσε όλο τον κόσμο με τα συνθήματά της «Οι νέοι της Ελλάδας δεν είναι δολοφόνοι, δε θέλουνε να γίνουνε του ΝΑΤΟ μισθοφόροι», «Δώστε λεφτά για την παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα στρατηγεία».

Η αντιιμπεριαλιστική πορεία κατέληξε στην πλατεία Γεωργίου, με την υπόσχεση να κλιμακωθούν οι αντιπολεμικές κινητοποιήσεις στο άμεσο μέλλον.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν συναινούμε στη διαπαιδαγώγηση με αντιδραστικές αξίες (2019-10-08 00:00:00.0)
Απαίτησαν τον τερματισμό του άδικου πολέμου (2001-11-09 00:00:00.0)
Δυναμικό συλλαλητήριο - αντιπολεμική συναυλία (2001-10-20 00:00:00.0)
Οι μαθητές στο δρόμο για την ειρήνη (2001-10-20 00:00:00.0)
Ηρθε η ώρα για το μεγάλο ΟΧΙ στον πόλεμο (2001-09-29 00:00:00.0)
Δεν αφήνουμε στην ΕΕ υποθήκη το μέλλον μας (1997-10-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ