Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Μαχητικό και ογκώδες αντιπολεμικό συλλαλητήριο

To μεγαλύτερο και πιο μαχητικό μαθητικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο της τελευταίας δεκαετίας πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι μαθητές των Λυκείων της Κατερίνης, συνοδευόμενοι και από αρκετούς καθηγητές, που η παρουσία τους χαιρετίστηκε από τα ζωηρά χειροκροτήματα των μαθητών.

1.000 περίπου μαθητές από το 1ο,2ο, 3ο, ΕΛ και 2ο ΤΕΕ ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Αντιπολεμικής Συσπείρωσης Μαθητών Κατερίνης μετέτρεψαν το μαχητικό συλλαλητήριο σε βροντερή καταδίκη του πολέμου και της πολιτικής του ιμπεριαλισμού.

Παρά τη δυνατή βροχή στις 10 το πρωί, 300 περίπου μαθητές κατευθύνθηκαν με πορεία και συνθήματα στο 4ο Ενιαίο Λύκειο, έκαναν κατάληψη της εισόδου του Λυκείου και ζήτησαν με μεγάφωνα από τους συμμαθητές τους να πάρουν μέρος στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο. Σε λίγο, όλοι οι μαθητές που ήταν στις τάξεις βγαίνουν έξω και πλαισιώνουν την πορεία. Καταφθάνουν επίσης και οι υπόλοιποι μαθητές του 1ου Ενιαίου και όλοι μαζί, ακόμα και κάποιοι καθηγητές, ξεχύνονται στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Την ατμόσφαιρα δονούν τα συνθήματα «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «Σημίτη, Γιωργάκη ακούστε το καλά Κορέα δε θα γίνουμε ετούτη τη φορά», «Δώστε λεφτά για την Παιδεία, όχι για του ΝΑΤΟ τα στρατηγεία», «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί». Οι μαθητές σ' όλη τη διάρκεια της πορείας καλούν το λαό της πόλης ν' αγωνιστεί μαζί τους.

Η πορεία κατευθύνθηκε στη Νομαρχία όπου 10μελής αντιπροσωπεία επέδωσε στο Νομάρχη ψήφισμα καταδίκης του πολέμου των ιμπεριαλιστών στο Αφγανιστάν. Αμέσως μετά, οι μαθητές με ψηφοφορία αποφασίζουν τη συνέχιση της πορείας μέχρι την κεντρική πλατεία της πόλης.

Εκεί η Συντονιστική Αντιπολεμική Συσπείρωση κάλεσε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο σε συνέλευση, στην οποία αποφασίστηκε ομόφωνα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με νέο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 17 Νοέμβρη, για να τιμηθεί και η ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, που τα συνθήματά του για ειρήνη, φιλία, εθνική ανεξαρτησία παραμένουν επίκαιρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ