Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΚΝΕ
«Αυτός ο πόλεμος δεν είναι δικός μας»

Μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης της Οργάνωσης στους νέους στρατευμένους

Από παλιότερη εξόρμηση της ΚΝΕ σε Κέντρα Νεοσυλλέκτων
Από παλιότερη εξόρμηση της ΚΝΕ σε Κέντρα Νεοσυλλέκτων
Σε κάθε νέο στρατευμένο απευθύνεται η ΚΝΕ με μια σημαντική καμπάνια ενημέρωσης, εξορμώντας στα στρατόπεδα της χώρας. Και στην εποχή που διανύουμε, η πρωτοβουλία αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς ο στρατός μας προσαρμόζεται στις επιθετικές ανάγκες του ιμπεριαλισμού, ενώ αλλάζοντας το αμυντικό δόγμα της χώρας θα κληθεί να στραφεί και κατά του «εσωτερικού εχθρού», που δεν είναι άλλος στα μάτια της άρχουσας τάξης από το λαϊκό κίνημα.

«Αυτός ο πόλεμος δεν είναι δικός μας!!!» είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης που οι νέοι κομμουνιστές μοιράζουν στους φαντάρους μας κι εξηγεί πως ο πόλεμος που έχουν ξεκινήσει οι ΗΠΑ χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την τρομοκρατία, ενώ γίνεται για μοίρασμα αγορών, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. «Η ελληνική κυβέρνηση μας θέλει ετοιμοπόλεμους, για να στηρίξουμε και εμείς το νέο παγκόσμιο στρατιωτικό νόμο που επιβάλλει η ενεργοποίηση του άρθρου 5 του ΝΑΤΟ», αλλά και «να στρέψουμε τα όπλα προς το εσωτερικό της χώρας (!) να λειτουργήσουμε σαν μηχανισμός καταστολής ενάντια στο λαϊκό κίνημα», αναφέρει χαρακτηριστικά η προκήρυξη της ΚΝΕ και εξηγεί ότι σ' αυτό το πλαίσιο η θητεία γίνεται «σε ένα στρατό που αλλάζει».

Ποιος είναι αυτός ο νέος στρατός; Οι νέοι κομμουνιστές λένε ότι «σαν βασική του αποστολή δεν είναι πια η άμυνα της χώρας, η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας. Η κυβέρνηση, άλλωστε, είναι η ίδια που είχε συμφωνήσει σε βίαιες αλλαγές συνόρων στην περιοχή (βλ. Γιουγκοσλαβία), που έχει βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, παραδίδοντας υπό τον έλεγχο του ΝΑΤΟ τον εναέριο χώρο του Αιγαίου».

Βασική αποστολή του στρατού θα είναι πια, όπως λέει η προκήρυξη οι «"ειρηνευτικές" αποστολές εκτός συνόρων των Δυνάμεων Ταχείας Επέμβασης, αυτών που ματοκύλισαν πριν δυο χρόνια τα Βαλκάνια». Ενώ προσθέτει εύστοχα ότι το στράτευμα «αναλαμβάνει ρόλο ενάντια στον "εσωτερικό εχθρό" με πρόσχημα τον "εθνικό κίνδυνο" της "τρομοκρατίας" κατ' εντολή ΗΠΑ (που βέβαια στην ιστοσελίδα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο όρος τρομοκρατία συνοδεύεται από φωτογραφία πορείας του Πολυτεχνείου έξω από την Πρεσβεία των ΗΠΑ)».

«Για αυτούς τους λόγους θέλουνε στρατό μισθοφορικό», εξηγεί η ΚΝΕ και προσθέτει ότι «οι νέοι της πατρίδας μας δε δέχονται να πολεμήσουν ενάντια σε άλλους λαούς για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών», «αυτό δε γίνεται δεκτό ούτε από αξιωματικούς, υπαξιωματικούς σε σημείο, ώστε να τους υποχρεώνουν με διαταγή να μετέχουν σε ΝΑΤΟικές αποστολές» και «οι ένστολοι νέοι της πατρίδας μας δεν πρόκειται ποτέ να γίνουν όργανα καταστολής του λαϊκού κινήματος».

Ο περιορισμός των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων θα έχει «άμεσες επιπτώσεις στο ήδη αντιδημοκρατικό και αυταρχικό πλαίσιο λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων», τονίζει η Κομμουνιστική Νεολαία.

Παράλληλα, την ίδια ώρα που εγκρίνονται νέα κονδύλια για εξοπλιστικά προγράμματα, «οι συνθήκες ζωής δυσκολεύουν, ενώ η θητεία είναι διάλειμμα από την ανεργία και την ανασφάλεια, ενώ οι κοινωνικές δαπάνες κόβονται, ενώ καλούμαστε να βγάλουμε το μήνα μας με 3.000 μισθό!»

Απέναντι σ' όλα αυτά, οι νέοι κομμουνιστές καλούν τους στρατευμένους «μαζί με το λαό και τη νεολαία να δυναμώσουμε το αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό κίνημα!» και πολύ χαρακτηριστικά περιγράφεται στην προκήρυξη: «Ο δικός μας "πόλεμος" είναι...

  • Η πάλη ενάντια στη συμμετοχή με κάθε τρόπο της χώρας μας σε αυτά τα σχέδια. Κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα.
  • Η πάλη για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των λαϊκών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων
  • Η πάλη για ένα στρατό δημοκρατικό, για 12μηνη θητεία για όλους, χωρίς μισθοφόρους
  • Η πάλη για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κοινωνικών και οικονομικών μας δικαιωμάτων και αναγκών
  • Η πάλη για έναν κόσμο ειρηνικό, χωρίς πολέμους, έναν κόσμο που τον πρώτο λόγο θα έχουν οι λαοί».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ