Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΑΡΟΚΟ
Ελάχιστες ελπίδες στη Διάσκεψη για το Κλίμα

ΡΑΜΠΑΤ.--

Ελάχιστες ελπίδες για τη «διάσωση του πρωτοκόλλου του Κιότο» αφήνουν οι συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιείται η Διάσκεψη για το Κλίμα στο Μαρόκο, στην οποία θα συμμετάσχουν αντιπροσωπείες από 180 χώρες, και αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα.

Η Διάσκεψη είναι η πρώτη που πραγματοποιείται στην Αφρική και μάλιστα σε αραβική χώρα, ενώ είναι και μια από τις ελάχιστες του ΟΗΕ, που δεν ακυρώθηκε ή αναβλήθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εκπροσωπηθούν από την αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών αρμόδια για Παγκόσμιες Υποθέσεις, Πόλα Ντομπριάνσκι. Δεν αναμένεται όμως να παρουσιάσουν καμιά εναλλακτική λύση για το Κιότο, καθώς η ειδική ομάδα εργασίας του Λευκού Οίκου δε συνεδρίασε μετά την 11η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με Ευρωπαίους διπλωμάτες. Το πρωτόκολλο του Κιότο καλεί τις ανεπτυγμένες χώρες να μειώσουν για την περίοδο 2008-12 τις εκπομπές αερίων, που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά 5.2% σε σχέση με το 1990 (κυρίως ανθρακικό οξύ). Ωστόσο, δεν αναμένεται τα μέτρα εφαρμογής του να «περπατήσουν»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ