Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2018 - Κυριακή 30 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Προτιμώμενος εταίρος» για όλες τις δουλειές

Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, ενδεικτικό είναι και το παράλληλο πρόγραμμα που «έτρεξε» τις ίδιες μέρες στη Ν. Υόρκη ο Ν. Κοτζιάς. Ξεχωρίζουν:

-- Η συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις, Γουές Μίτσελ, με άξονα την προώθηση των αμερικανοΝΑΤΟικής κοπής «συνεργασιών» στην Ανατολική Μεσόγειο και την προετοιμασία της εκ νέου επίσκεψης Κοτζιά στην Ουάσιγκτον το Δεκέμβρη (η δεύτερη μέσα στο 2018), προκειμένου να ξαναδεί τον Αμερικανό ομόλογό του, Μ. Πομπέο, «ενδεικτικό των σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο πλευρών», όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, της στενής διασύνδεσης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με την κυβέρνηση του «διαβολικά καλού» Τραμπ.

-- Η συνάντηση που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του Ν. Χριστοδουλίδη, όπου ανακοίνωσαν τη συγκρότηση γραμματείας, με έδρα την Κύπρο, των τριμερών σχηματισμών που έχουν στήσει, π.χ. με Ισραήλ ή με Αίγυπτο.

-- Η συνάντηση με τον Ντ. Χάρις, εκτελεστικό διευθυντή της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής, ο οποίος διαρρέοντας την ατζέντα έκανε σαφές ότι μίλησαν για τα Βαλκάνια, την ΕΕ και τις διατλαντικές σχέσεις, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, τα ενεργειακά πλάνα και τους ανταγωνισμούς.

-- Η «εθιμοτυπική» συνάντησή του με τον απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Σκοπιανό, Μάθιου Νίμιτς, λίγο πριν το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ για τη συμφωνία των Πρεσπών.

-- Το «γεύμα εργασίας» που είχε με τον Αλβανό ομόλογό του Ντ. Μπουσάτι, καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί διευθετήσεις και με τα Τίρανα, με επίδικο τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών, που αποτελεί «ζήτημα ενδιαφέροντος» για ενεργειακούς κολοσσούς.

-- Η συμμετοχή του στην 4μερή συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας, Βουλγαρίας, Κροατίας και Ρουμανίας, των 4 βαλκανικών κρατών που είναι μέλη της ΕΕ, όπου αποφάσισαν μέχρι το τέλος του χρόνου να επισκεφθούν μαζί την Αλβανία και την ΠΓΔΜ, «προκειμένου να δούμε τον τρόπο με τον οποίο θα τους βοηθήσουμε στη διαδικασία της ευρωπαϊκής τους προσέγγισης». Επίσης: «Να κάνουμε κοινό ταξίδι στις αρχές του επόμενου χρόνου στη Μέση Ανατολή, να πάμε σε σειρά κρατών, για να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε στη σταθεροποίηση της Ανατολικής Μεσογείου».

-- Η συμμετοχή του στην τριμερή των ΥΠΕΞ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, με αντικείμενα μεταξύ άλλων τη διεύρυνση των επιχειρηματικών σχεδιασμών ειδικά στους κλάδους της Ενέργειας και της Διαμετακόμισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ