Τρίτη 2 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΡΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Διεκδικήσεις για τη μεταφορά μαθητών στα σχολεία

Σε δυναμική κινητοποίηση για το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στον δήμο Θέρμης προχώρησαν χτες το πρωί, στο 2ο ΓΕΛ Μίκρας, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς της περιοχής, μετά από κάλεσμα της Ενωσης Γονέων Θέρμης, των Συλλόγων Γονέων των σχολείων, της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας και της Β' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Κατήγγειλαν ότι άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινά βρίσκοντας 4 σχολεία του δήμου Θέρμης (2ο Γυμνάσιο Μίκρας, 2ο Γυμνάσιο Θέρμης, 1ο και 2ο ΓΕΛ Μίκρας) να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών από τους οικισμούς. Απαίτησαν να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, εδώ και τώρα, με ευθύνη της κυβέρνησης και της Περιφέρειας. Να δοθεί άμεσα μόνιμη λύση στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών με τη δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους, με κατάλληλα διαμορφωμένα και ασφαλή μέσα μετακίνησης, εξειδικευμένους μόνιμους οδηγούς και συνοδούς και απευθείας κρατική χρηματοδότηση.

Ζητούν να καταργηθούν τα χιλιομετρικά όρια στη μεταφορά των μαθητών στην επαρχία, τα οποία καταργούν ουσιαστικά και στην πράξη το δικαίωμα των μαθητών να μεταφέρονται δωρεάν και με ασφάλεια στα σχολεία τους.

Επισημαίνεται ότι με βάση την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 24001/2013, απαιτείται απόσταση μεγαλύτερη των 1.200 μέτρων για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, 3.000 μέτρα για μαθητές Γυμνασίων και 5.000 μέτρα για μαθητές Λυκείων προκειμένου να εγκριθεί η μεταφορά των μαθητών. Επίσης, με βάση το νόμο αυτό, εκεί που υπάρχει δημόσια συγκοινωνία (ΟΑΣΘ) δεν εγκρίνεται μαθητικό δρομολόγιο με μισθωμένο λεωφορείο, όπως γίνεται στους υπόλοιπους οικισμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ