Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη νέα απόπειρα διεξαγωγής νόθου «συνεδρίου»

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα από το ΠΑΜΕ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αστυνομική επέμβαση στις διαδικασίες του εργατικού κινήματος

Από την προχτεσινή παν-κινητοποίηση της Αστυνομίας για τη διαφύλαξη του νόθου «συνεδρίου»
Από την προχτεσινή παν-κινητοποίηση της Αστυνομίας για τη διαφύλαξη του νόθου «συνεδρίου»
Σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, σήμερα, Τετάρτη, στις 5 μ.μ., ενάντια στη νέα απόπειρα διεξαγωγής ενός νόθου «συνεδρίου» που επιδιώκει η απερχόμενη διοίκηση (ΠΑΣΚΕ), με την υποστήριξη της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και των μηχανισμών του κράτους, καλεί το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερίας «Η Πρωτοπορία».

Νωρίτερα σήμερα, στις 11 π.μ., το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να καταγγείλει την παρουσία - παρέμβαση - επέμβαση της Αστυνομίας στις διαδικασίες του εργατικού κινήματος στην Κατερίνη και στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου.

Θυμίζουμε ότι η προηγούμενη απόπειρα διεξαγωγής του νόθου «συνεδρίου», προχτές, Δευτέρα, με αντιπροσώπους - φαντάσματα και αποκλεισμό των 6 αντιπροσώπων του Σωματείου «Η Πρωτοπορία», ακυρώθηκε με την παρέμβαση σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων.

Στο μεταξύ, χτες το πρωί, παραιτήθηκε η δικαστική αντιπρόσωπος που προσπάθησε να νομιμοποιήσει τις νόθες διαδικασίες, μετά από την καταγγελία που έγινε σε βάρος της στο Δικηγορικό Σύλλογο από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, καθώς έφυγε κρυφά από το Εργατικό Κέντρο χωρίς να δώσει το πρακτικό της υποτιθέμενης Γενικής Συνέλευσης που της είχε ζητηθεί.

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Πρωτοπορία» σχολιάζει τη στάση της δικαστικής αντιπροσώπου που «συμμετείχε ενεργά στην εν λόγω φαρσοκωμωδία, αφού μπροστά στα μάτια της δεν τηρούνταν ούτε οι στοιχειώδεις καταστατικές διαδικασίες ούτε ο Ν.1264/82. Αρχικά έκανε απλά ταυτοποίηση (μέσα από μια λίστα 44 υποτιθέμενων αντιπροσώπων που της δόθηκε από την απερχόμενη πρόεδρο) 24 προσώπων, χωρίς να ελέγχει το αν είναι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από κάποιο σωματείο. Μπροστά στα μάτια της ξεκίνησε η διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης χωρίς να εκλεγεί προεδρείο. Χωρίς να υπάρξουν συζήτηση και άλλες προτάσεις, είχε μπροστά της έτοιμο τυπωμένο ψηφοδέλτιο εκλογής Εφορευτικής Επιτροπής. Με τη δική της ανοχή μοιράστηκαν φακελάκια χέρι χέρι για την έγκριση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού και έγινε απόπειρα από μερίδα αντιπροσώπων να τα ψηφίσουν».

Και επισημαίνει: «Οι εργατοπατέρες του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, αλλά και όποιοι αντιπρόσωποι χασκογελούσαν καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της κατάστασης, ταύτισαν το όνομά τους με τις πιο μαύρες εποχές στο συνδικαλιστικό κίνημα. Αρωγοί τους τα τσιράκια των αφεντικών, ο πρόεδρος του ΕΚ Θεσσαλονίκης και μέλη της ΓΣΕΕ από την παράταξη της ΠΑΣΚΕ, των οποίων οι φωτογραφίες τους αντάμα με την Αστυνομία θα μείνουν επίσης στην Ιστορία. Εξάλλου, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ έξω από το Εργατικό Κέντρο δήλωσε ότι "...η πολλή δημοκρατία βλάπτει"».

Το Σωματείο «Η Πρωτοπορία» καταγγέλλει επίσης την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που μαζί με τη μεγαλοεργοδοσία και τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, βήμα το βήμα επιχειρούν να διαμορφώσουν ένα περιβάλλον στο οποίο θα κυριαρχούν η νοθεία και η παρέμβαση του κράτους, έτσι ώστε να ελέγχουν πάση θυσία το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Ξεκαθαρίζει ότι το ταξικό κίνημα δεν πρόκειται να ανεχθεί να διεξαχθεί ένα ακόμα νόθο συνέδριο, με αντιπροσώπους - φαντάσματα και σωματεία - σφραγίδες.

Καλεί τους αντιπροσώπους που πραγματικά είναι εκλεγμένοι μέσα από τις καταστατικές διαδικασίες των σωματείων τους να απαιτήσουν να μην υπάρχει καμία παρέμβαση στο συνδικαλιστικό κίνημα από τα δικαστήρια, τους εισαγγελείς και την Αστυνομία.

Σωματεία καταδικάζουν

Την επιχείρηση τρομοκρατίας και ανοιχτής αστυνομικής παρέμβασης στις διαδικασίες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, που έστησε η εργοδοτική πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης, με τη συμβολή κρατικών μηχανισμών, καταδικάζουν με ανακοίνωσή τους σειρά από συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Μεταξύ άλλων: Τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου, Αρτας, Ζακύνθου, Λάρισας, Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Νάουσας και τα Σωματεία Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας - Πέλλας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας - Πέλλας, Εργατών Πριονιστηρίων, Καθεκλοποιείων, Κιβωτοποιείων Ναούσης «Το Βέρμιο», Εργατών Κλωστοϋφαντουργίας Ναούσης «Η ΚΛΩΘΩ», Φορτοεκφορτωτών Νωπών Φρούτων - Λαχανικών, Λιπασμάτων, Κονσερβών και συναφών Επαγγελμάτων Κοπανού - Επισκοπής, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νάουσας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα δικάζονται οι συνδικαλιστές που αντιστάθηκαν στις νοθείες του Εργατικού Κέντρου (2020-03-11 00:00:00.0)
Κάλεσμα στα συνδικάτα της Ρόδου (2019-04-02 00:00:00.0)
Αποκαλύπτει ένα ακόμα επεισόδιο της σήψης των εργατοπατέρων (2019-02-21 00:00:00.0)
Σκληρή ελπιδοφόρα μάχη για συνδικάτα στα χέρια των εργατών (2018-11-10 00:00:00.0)
Κατρακύλα δίχως πάτο από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό... (2018-09-29 00:00:00.0)
Νοθεία σε υπερβολική δόση (2000-05-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ