Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Γλυκόπικρη γεύση και ανασύνταξη

H γλυκόπικρη γεύση είναι αυτή που έμεινε τελικά στην ΑΕΚ μετά την ήττα της από την Μπενφίκα με 3-2 στο ΟΑΚΑ για τη 2η αγωνιστική του 5ου ομίλου στο Champions League. Η «Ενωση», πληρώνοντας το άγχος και τα αμυντικά προβλήματα, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 (Σεφέροβιτς 6', Γκριμάλντο 15') ωστόσο στη συνέχεια κατάφερε να κυριαρχήσει στον αγώνα εκμεταλλευόμενη και την αποβολή του Ντίας στις καθυστερήσεις του 45λεπτου. Ειδικά στην επανάληψη η ελληνική ομάδα ανεβάζοντας ρυθμούς κατάφερε μέσα σε ένα δεκάλεπτο να ισοφαρίσει με τα γκολ του Κλωναρίδη (53', 63') ενώ με τον ίδιο παίκτη έχασε σπουδαία ευκαιρία να προηγηθεί βάζοντας βάσεις νίκης. Τελικά, στη μοναδική τελική της προσπάθεια στο β' μέρος η Μπενφίκα κατάφερε να κλέψει τη νίκη με το γκολ του Σεμέδο και να αφήσει τελικά την πίκρα της δεύτερης βαθμολογικής αποτυχίας στους παίκτες του «Δικεφάλου».

Ωστόσο, παρά το αποτέλεσμα, ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μαρίνος Ουζουνίδης, απέδωσε τα εύσημα στους παίκτες του για τη μεγάλη προσπάθεια στο β' μέρος, παραδεχόμενος μάλιστα πως στην ανάπαυλα και παρά το εις βάρος 2-0 πίστευε στην ανατροπή. Για τον ίδιο το γεγονός ότι η ομάδα του κατάφερε να αγγίξει την ανατροπή αλλά τελικά δεν κατάφερε να πάρει ούτε το ελάχιστο είναι ένα ακόμη μάθημα που θα πρέπει να δώσει την αφορμή για δουλειά για μερικά πράγματα που θα πρέπει να λυθούν. Την ίδια ώρα, ενόψει και του ντέρμπι για το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό, ο Εβρίτης τεχνικός επισήμανε πως δεν υπάρχει χρόνος να σταθούν στο τι έγινε κόντρα στην πορτογαλική ομάδα αλλά η ομάδα να ετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για τη νέα δύσκολη αποστολή. Επίσης, εξέφρασε τον προβληματισμό του με αφορμή τους νέους τραυματισμούς (Μάνταλος, Οικονόμου, Πόνσε), ωστόσο ανέφερε πως αυτό που μετράει είναι η διαχείριση των νέων προβλημάτων.

  • Στο άλλο παιχνίδι του 5ου ομίλου για τη 2η αγωνιστική ο Αγιαξ έμεινε όρθιος στο Μόναχο απέναντι στο φαβορί Μπάγερν χάρη στην ισοπαλία με 1-1 που το φέρνει στην κορυφή υπερτερώντας των Βαυαρών στην ισοβαθμία.
  • Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Αγιαξ 4, Μπάγερν Μ. 4, Μπενφίκα 3, ΑΕΚ 0.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ