Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταδικάζει τις επιθέσεις στην ΕΛΜΕ Μαγνησίας

«Καμιά χορηγία δεν έχει εγκριθεί ή δρομολογηθεί», λέει το Ιδρυμα Μποδοσάκη!

Να καταδικάσουν τις επιθέσεις της ηγεσίας της ΝΔ και των ΜΜΕ που την στηρίζουν στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, επειδή, με ομόφωνη απόφασή του, κάλεσε τα σχολεία να μη δεχτούν τη χορηγία του Ιδρύματος Μποδοσάκη για τον «βασικό εξοπλισμό» των εργαστηρίων των Γυμνασίων, καλεί τις λαϊκές οικογένειες της περιοχής η Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ.

Σε σχετική ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, με την απόφασή της να καλέσει τα Γυμνάσια της περιοχής να μην αποδεχτούν τη λογική των χορηγιών που μετατρέπουν εκπαιδευτικούς και γονείς σε "κυνηγούς" δωρεών για να λειτουργήσουν τα σχολεία, απέναντι στην υποχρέωση του κράτους σε επαρκή χρηματοδότηση, έπραξε το αυτονόητο. Η ενόχληση της ΝΔ και των δημοσιογράφων και ΜΜΕ που τη στηρίζουν - κεντρικά και τοπικά - και ιδίως η "προτροπή" να μετατραπεί το ΔΣ της ΕΛΜΕ σε καλός ντίλερ των επιχειρηματικών ομίλων στα σχολεία, πρέπει να καταδικαστεί από τις λαϊκές οικογένειες. Τελικά, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνουν μια χαρά ο ένας τον άλλον και στο θέμα της εκπαίδευσης των παιδιών. Ο ένας από τη θέση της κυβέρνησης συνεχίζει την εγκληματική υποχρηματοδότηση του άλλου και ο δεύτερος προτείνει ως λύση την εξάρτηση από τους επιχειρηματίες και τα συμφέροντά τους, βαφτίζοντάς τη "σύνδεση με την κοινωνία"».

Δεν υπάρχει καμιά χορηγία!

Τη σκυτάλη των έως και χυδαίων επιθέσεων στην ΕΛΜΕ πήρε χτες και το Κίνημα Αλλαγής, που με ανακοίνωση του Λεωνίδα Γρηγοράκου, υπεύθυνου του Τομέα Παιδείας του, κάνει λόγο για «συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, που υποδύονται τους εκπαιδευτικούς» (!) και υπεραμύνεται της λογικής τα σχολεία να γίνονται «ζήτουλες» για να καλύψουν τις ανάγκες τους, λέγοντας ότι όταν «οι δημοσιονομικές δυνατότητες ενός κράτους είναι περιορισμένες, οι ιδιωτικές δωρεές αποτελούν πραγματική ανάσα»...

Λογική εξάλλου που ενστερνίζεται και η κυβέρνηση, ανοίγοντας την πόρτα των σχολείων στους ιδιώτες, όπως έκανε και στη Μαγνησία όπου ο διευθυντής Εκπαίδευσης (το στέλεχος δηλαδή του υπουργείου στην περιοχή) «υπηρεσιακά» διαβίβασε την ενημέρωση στα Γυμνάσια για το πρόγραμμα του Ιδρύματος Μποδοσάκη (και κάποια από αυτά ανταποκρίθηκαν) και δήλωσε στην «ΕΡΤ Βόλου» για τη δωρεά ότι «δεν μπορείς να αφήσεις μια τέτοια ευκαιρία»...

Ωστόσο, με ανακοίνωσή του έχει παρέμβει στο θέμα και το ίδιο το Ιδρυμα Μποδοσάκη, λέγοντας ότι... δεν υπάρχει χορηγία! Το ίδρυμα με ανακοίνωσή του λέει ότι ήρθε σε επαφή με τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ), προκειμένου να καταγραφούν οι ανάγκες σε βασικό εξοπλισμό των εργαστηρίων των σχολείων και προσθέτει: «Καμία "χορηγία" δεν έχει εγκριθεί ή δρομολογηθεί αυτήν τη στιγμή από το Ιδρυμα Μποδοσάκη, καθώς είναι σε εξέλιξη τόσο η καταγραφή των αναγκών όσο και η αναζήτηση πόρων, πλέον αυτών που διαθέτει το ίδιο το Ιδρυμα στο πλαίσιο των σκοπών του, για την υλοποίηση του προγράμματος αυτού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ