Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΒΡΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ορεστιάδα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 9/10, στις 11 π.μ., στην πλατεία της Ορεστιάδας διοργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα».

Για την επιτυχία της κινητοποίησης, την Τετάρτη 3/10 πραγματοποίησε σύσκεψη με τη συμμετοχή Αγροτικών Συλλόγων και αγροτών της περιοχής, μέσα από την οποία αναδείχθηκαν τα οξυμένα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών.

Στο κάλεσμά της για την κινητοποίηση, η Ομοσπονδία αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η φετινή χρονιά είναι για όλους μας μια δύσκολη χρονιά. Από τη μια τα συσσωρευμένα προβλήματα από τις πολιτικές της ΚΑΠ και των ελληνικών κυβερνήσεων και από την άλλη ο αντιαγροτικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, που δεν μας καλύπτει και δεν αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές από όλες τις αιτίες καταστροφής (...) Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Η κυβέρνηση (...) συνεχίζει την ίδια πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, πολιτική που έχει στόχο να καταστρέψει τους χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, για να χαρίσει τη γη και το χρυσοφόρο κύκλωμα της παραγωγής, της μεταποίησης, της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων σε λίγους επιχειρηματικούς ομίλους και νεοτσιφλικάδες.

(...) Φτάνει πια η κοροϊδία. Βγαίνουμε δυναμικά στο δρόμο του αγώνα και διεκδικούμε: Να ξοφλήσει εδώ και τώρα η ΕΒΖ τις υποχρεώσεις της προς τους τευτλοπαραγωγούς. Να καλύψει η κυβέρνηση τις απώλειες εισοδήματος από την ανομβρία και το πράσινο σκουλήκι. Απαιτούμε άμεσα μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής. Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Να σταματήσουν τα χαράτσια και η φοροληστεία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ