Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Κάλεσμα σε νέα συγκέντρωση ενάντια στην επιχείρηση νοθείας στο Εργατικό Κέντρο

Σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης καλεί σήμερα Παρασκευή, στις 5 μ.μ., το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Πιερίας «Η Πρωτοπορία», συνεχίζοντας τις αγωνιστικές παρεμβάσεις για να αποτραπεί η διεξαγωγή του νόθου «συνεδρίου» που σχεδιάζει η απερχόμενη εργοδοτική διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, με την καθοδήγηση της ηγετικής ομάδας της ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΕΕ.

Το Σωματείο ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να κάνει αποδεκτή καμία διοίκηση που θα εκλεγεί «νύχτα», παραβιάζοντας για άλλη μια φορά το καταστατικό, και ζητά τον διορισμό προσωρινής διοίκησης.

Σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η τρίτη επαναληπτική ημερομηνία διεξαγωγής του «συνεδρίου», καθώς στις 3 Οκτώβρη τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ δεν εμφανίστηκαν καν στην προγραμματισμένη ώρα για το νόθο «συνέδριο», προτιμώντας... να πίνουν καφέδες στα γύρω καφεζαχαροπλαστεία.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει ότι «η απερχόμενη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης (ΠΑΣΚΕ), της οποίας η θητεία με βάση το καταστατικό του ΕΚ έληξε στις 3/10/18, μεθοδεύει διάφορα νομικά τερτίπια για να μείνει στις καρέκλες. Καθοδηγούμενοι από την ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ στη ΓΣΣΕ, ψάχνουν να βρουν τρόπους για να κάνουν στο σκοτάδι το νόθο συνέδριο, παρά το γεγονός ότι πλέον δεν έχουν ούτε το καταστατικό ούτε το ηθικό δικαίωμα, αφού η νοθεία που έχουν διαπράξει έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο».

Το Σωματείο καλεί όλους τους νόμιμα εκλεγμένους αντιπροσώπους να μην αποδεχτούν ένα τέτοιο «συνέδριο» της συναλλαγής, με την παρέμβαση της εργοδοσίας, καλεί όλα τα σωματεία του νομού, όλους τους εργαζόμενους, να μην αποδεχτούν τη νοθεία. Καλεί επίσης οποιοδήποτε δικηγόρο διοριστεί να μην αναλάβει την ευθύνη της συμμετοχής σε μια τέτοια νόθα διαδικασία, να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της μη τήρησης των καταστατικών διαδικασιών, όπως έγινε από την δικηγόρο - δικαστική αντιπρόσωπο την 1η Οκτώβρη.

Οπως τονίζει το Σωματείο, «σήμερα υπάρχει μόνο μια λύση. Να διοριστεί προσωρινή διοίκηση στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης, από τους γνήσιους αντιπροσώπους, από υπαρκτά σωματεία, από τους αντιπροσώπους του Σωματείου "Η Πρωτοπορία", χωρίς να συμμετέχει κανένα μέλος της απερχόμενης διοίκησης, η οποία έχει τεράστιες ευθύνες για τη νοθεία που έχει διαπράξει κατ' επανάληψη. Η προσωρινή διοίκηση να προχωρήσει σε έλεγχο των πρακτικών αρχαιρεσιών των σωματείων αποκλείοντας τις νοθείες. Να οργανώσει ένα νέο συνέδριο των εργατών, ένα συνέδριο δημοκρατικό, με ανοιχτές διαδικασίες στην εργατική τάξη και την κοινωνία, που θα συζητήσει το πώς θα οργανωθεί η πάλη των εργαζομένων».

«Παλεύουμε για ένα Εργατικό Κέντρο το οποίο θα είναι το σπίτι των εργατών, εμπνευστής και οργανωτής των αγώνων των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς, διεκδικώντας τα σύγχρονα δικαιώματά τους», υπογραμμίζει το Σωματείο και καλεί σε άμεση οργάνωση της δράσης και προετοιμασία για την απεργία στις 8 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ