Τρίτη 9 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Θα πουλήσει «S-400» και στην Ινδία

Εντονη η αντίδραση των ΗΠΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Την ανησυχία των ΗΠΑ προκαλεί η ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας Ινδίας - Ρωσίας, που την περασμένη βδομάδα υπέγραψαν συμφωνία αξίας 5 δισ. δολαρίων, με επίκεντρο την πώληση πέντε ρωσικών πυραύλων «S-400».

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια επίσημης επίσκεψης που έκανε στην Ινδία ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι «έκλεισε» και επίσημα την αγορά των συγκεκριμένων υπερσύγχρονων συστημάτων αεράμυνας, ενώ οι δύο πλευρές συζήτησαν και την περαιτέρω συνεργασία τους σε πολλούς ακόμα τομείς.

Στην Ουάσιγκτον, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε: «Καλούμε όλους τους συμμάχους και εταίρους μας να παραιτηθούν από οποιεσδήποτε συναλλαγές με τη Ρωσία, οι οποίες μπορούν να θέσουν σε εφαρμογή τις κυρώσεις βάσει του νόμου CAATSA (Countering America's Adversaries Through Sanctions Act), περί «αντιμετώπισης των αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων»).

Κατά την επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία, οι δύο πλευρές υπέγραψαν και οκτώ συμφωνίες και Μνημόνια Συνεργασίας (MOU) για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στην Ενέργεια, στην Αεροδιαστημική, στις σιδηροδρομικές μεταφορές, στο εμπόριο, στην αγροτική οικονομία κ.α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ