Τρίτη 9 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Νεκρή δημοσιογράφος που ερευνούσε υπόθεση διαφθοράς

ΣΟΦΙΑ.--

Αναπάντητα ερωτήματα προκαλεί ο φόνος της 30χρονης Βουλγάρας δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα, που ερευνούσε υπόθεση διαφθοράς σε σχέση με τη διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων από κυβερνητικές υπηρεσίες. Η σορός της βρέθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου σε πάρκο της μεθοριακής πόλης Ρους, κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία. Οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν πως είχε βιαστεί, είχε χτυπηθεί άσχημα κυρίως στο κεφάλι και πως πέθανε από στραγγαλισμό.

Η σορός της νεαρής δημοσιογράφου, που δούλευε στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό TVN, δεν αναγνωρίστηκε άμεσα εξαιτίας των σοβαρών τραυμάτων που έφερε. Αρκετά από τα προσωπικά της είδη (κινητό, κλειδιά αυτοκινήτου, γυαλιά και κάποια από τα ρούχα της) δεν βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος. Η Μαρίνοβα είχε αφιερώσει την τελευταία της εκπομπή σε έρευνα σχετική με εταιρείες που συμμετέχουν σε κατασκευαστικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ. Είχε διαπιστώσει ότι το 30% με 40% των ευρωπαϊκών κονδυλίων που δόθηκαν σε κατασκευαστικές εταιρείες είχαν σπαταληθεί ή ξοδευτεί για «μίζες» προς κυβερνητικές υπηρεσίες.

Η Μαρίνοβα είναι η τρίτη δημοσιογράφος που δολοφονείται μέσα στον τελευταίο χρόνο σε χώρα της ΕΕ, μετά την Μαλτέζα Δάφνη Καρουάνα Γκαλίζια, που δολοφονήθηκε τον περσινό Οκτώβρη ενώ ερευνούσε κυκλώματα κυβερνητικής διαφθοράς, και τον Σλοβάκο δημοσιογράφο Γιαν Κούτσιακ, που δολοφονήθηκε τον περασμένο Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ