Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Απαγόρευση εισόδου σε Αμερικανίδα παλαιστινιακής καταγωγής

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Σάλο προκαλεί στο Ισραήλ και στο εξωτερικό η εδώ και μία βδομάδα παράνομη κράτηση μίας 22χρονης Αμερικανίδας φοιτήτριας παλαιστινιακής καταγωγής στο διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ.

Η Λάρα Αλκασέμ, που ήταν πρόεδρος φοιτητικού συλλόγου σε πανεπιστήμιο της Φλόριντα, μολονότι είχε νόμιμη φοιτητική βίζα, κρατείται στο αεροδρόμιο από τις 2 Οκτώβρη. Οι ισραηλινές αρχές τής αρνούνται την είσοδο στη χώρα επειδή συμμετέχει σε εκστρατεία του διεθνούς κινήματος BDS (Boycott, Divestment and Sanctions), που δρα με στόχο το μποϊκοτάρισμα ισραηλινών προϊόντων εξαιτίας της συνεχιζόμενης κατοχής των Παλαιστινιακών εδαφών.

Ο Ισραηλινός υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων Γκιλάντ Ερντάν δήλωσε χτες ότι θα της επιτραπεί η είσοδος στο Ισραήλ μόνο εφόσον αποκηρύξει και αποχωρήσει από το κίνημα BDS.

Εως τώρα έχουν μπει στη «μαύρη λίστα» των ισραηλινών αρχών 20 οργανώσεις από διάφορες χώρες και έχει απαγορεύσει με αυτό το πρόσχημα την είσοδο σε τουλάχιστον 15 άτομα.

  • Ο Αμπντουλατίφ αλ Κάνουα, εκπρόσωπος Τύπου της παλαιστινιακής ισλαμικής οργάνωσης «Χαμάς», επέκρινε χτες την απόφαση της Παλαιστινιακής Αρχής να συγκαλέσει το Κεντρικό Συμβούλιο του Οργανισμού για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), εκτιμώντας ότι δεν διαθέτει την απαιτούμενη «εθνική συναίνεση». Η σύγκληση του Κεντρικού Συμβουλίου της PLO προγραμματίστηκε για το τέλος του μήνα στη Ραμάλα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ