Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΑΣ ΥΠΠΟΑ
Οι εργαζόμενοι να δώσουν δυναμική απάντηση

Ανακοίνωση εξέδωσε η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) υπουργείου Πολιτισμού, όπου καλεί τους εργαζόμενους του χώρου να οργανώσουν την απεργιακή κινητοποίηση αύριο Πέμπτη 11 Οκτώβρη ενάντια στην εκχώρηση των αρχαιολογικών χώρων στο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων. Ακόμα, καλεί τα Σωματεία του ΥΠΠΟΑ να πάρουν αποφάσεις για κλιμάκωση του αγώνα με γενική απεργία στις 8 Νοέμβρη.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται μεταξύ άλλων:

«Η ΔΑΣ ΥΠΠΟΑ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να εκχωρήσει στο λεγόμενο υπερταμείο (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας για τις ιδιωτικοποιήσεις), 10.119 δημόσια ακίνητα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται εκατοντάδες αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία σε όλη την Ελλάδα. Μετά από τα λιμάνια, αεροδρόμια, πρώην δημόσιες επιχειρήσεις και εκτάσεις που ξεπουλήθηκαν και ξεπουλιούνται προγραμματισμένα, το "δρόμο" της εκχώρησης παίρνουν σχολεία, νηπιαγωγεία, πλατείες, δασικές εκτάσεις, μνημεία κ.λπ. Τα ακίνητα αυτά αποτελούν πλέον "εγγύηση" για την αποπληρωμή των ντόπιων και ξένων δανειστών του κρατικού χρέους.

Η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ με τη γνωστή τακτική της "διγλωσσίας" επιχειρούν να "θολώσουν τα νερά" με μετάθεση ευθυνών και δηλώσεις τη μια στιγμή περί "κινδυνολογίας" και την άλλη μιλούν για "εξαιρέσεις που έγιναν ή δεν έγιναν", για επανέλεγχο της λίστας και για νομοθετική ρύθμιση απ' το υπουργείο Οικονομικών που θα λύσει τελικά το πρόβλημα.

Αυτό σημαίνει "ανάπτυξη" για το λαό και "αξιοποίηση" της δημόσιας περιουσίας!!!

Το "υπερταμείο" αποτελεί ένα εργαλείο αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων με μπούσουλα την κερδοφορία του κεφαλαίου, που "αξιοποιεί" τις υποδομές και τη δημόσια περιουσία για να διασφαλίζεται η αποπληρωμή του δημόσιου χρέους και ταυτόχρονα να χρηματοδοτούνται επενδυτικοί όμιλοι (το 50% από τα κέρδη του πηγαίνει για την αποπληρωμή του κρατικού χρέους και το άλλο 50% κατευθύνεται σε "επενδύσεις", με γνώμονα την κερδοφορία των μεγαλομετόχων).

Αποκαλύπτεται και με αυτόν τον τρόπο ότι στη "μεταμνημονιακή" Ελλάδα, που προπαγανδίζει η κυβέρνηση, συνεχίζεται χωρίς παρέκκλιση το ίδιο αντιλαϊκό έργο, που διατηρεί την εργασιακή ζούγκλα και φτιάχνει έναν επιχειρηματικό παράδεισο. Η περίφημη "επιστροφή στην κανονικότητα" σημαίνει μονάχα προσήλωση στις αντιλαϊκές δεσμεύσεις που προηγήθηκαν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ