Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζονται οι έρευνες

Δείγμα DNA του Ζαχαρία (Ζακ) Κωστόπουλου εντοπίστηκε, σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, στο μαχαίρι που βρέθηκε στο σημείο όπου ξυλοκοπήθηκε άγρια, αρχικά από τους δύο καταστηματάρχες και στη συνέχεια από τους αστυνομικούς λίγο πριν ξεψυχήσει. Ο κοσμηματοπώλης ισχυρίζεται ότι το κρατούσε ο Ζακ κατά την είσοδό του στο κατάστημα. Ομως αυτόπτες μάρτυρες δεν έχουν δει το θύμα να κρατάει μαχαίρι.

Σημειωτέον πως μετά από τους απαραίτητους ελέγχους δεν ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματα του Ζακ στο μαχαίρι, πράγμα που γεννά ερωτήματα για το πώς εντοπίστηκε το DNA του πάνω σε αυτό. Η δικηγόρος του Ζακ, Αννυ Παπαρρούσου, αναρωτιέται σε σχετική δήλωση «αν υπάρχει λήψη DNA από τους άλλους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, τους δύο κατηγορούμενους» και προσθέτει πως η διαρροή της πληροφορίας για εντοπισμό DNA έγινε σκόπιμα από την ΕΛ.ΑΣ., η οποία τη συνόδευσε με τη δική της ερμηνεία για το περιστατικό. «Πρόκειται για μονομερή ενέργεια», είπε χαρακτηριστικά. Διευκρίνισε ακόμη πως το ίχνος που εντοπίστηκε είναι «μια σταγόνα αίμα και όχι ιδρώτας», όπως αρχικά διέρρεε η ΕΛ.ΑΣ.

Αξιο λόγου είναι και το γεγονός πως σε σχετικό βίντεο που είδε τη δημοσιότητα και δείχνει το δεύτερο βάρβαρο ξυλοκόπημα του Ζακ, αυτήν τη φορά από την Αστυνομία, φαίνεται αστυνομικός να κρατάει με γυμνό χέρι το μαχαίρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ