Σάββατο 27 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διπλωματικό διαβατήριο έχει ο Γλίξμπουργκ!

Διπλωματικό διαβατήριο της Δανίας έχει στην κατοχή του ο Γλύξμπουργκ! Αυτό επιβεβαίωσε χθες ο Δανός υπουργός Δικαιοσύνης Φρανκ Γένσεν.

Ολα ξεκίνησαν, όταν η ευρωβουλευτής Περνίλ Φραμ «άκουσε ότι ο πρώην βασιλιάς των Ελλήνων, σύζυγος της Αννας - Μαρίας, η οποία ανήκει στη βασιλική οικογένεια της Δανίας, ταξιδεύει με δανέζικο διπλωματικό διαβατήριο, ενώ δεν έχει καν τη δανέζικη υπηκοότητα», και ζήτησε από το κόμμα της να ρίξει φως στην υπόθεση.

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης μάς απάντησε ότι τα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας της Ελλάδος έχουν το δικαίωμα από την εποχή της βασιλείας του Δανού μονάρχη Χριστιανού Θ' (1818-1906) να φέρουν διπλωματικό διαβατήριο της Δανίας», δήλωσε η Φραμ.

«Ετσι, οι απόγονοι του βασιλιά Γεωργίου του Α' της Ελλάδος (γιος του βασιλιά της Δανίας Χριστιανού Θ') έχουν τους τίτλους των πριγκίπων και των πριγκιπισσών της Ελλάδος και της Δανίας», διευκρίνισε από την πλευρά του ο Δανός υπουργός Δικαιοσύνης.

Το Λαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα δήλωσε ότι δεν ικανοποιήθηκε από την απάντηση αυτή, «που εγείρει περισσότερα ερωτήματα από αυτά που απαντά», και ζήτησε να μάθει τον αριθμό και την ταυτότητα των βασιλικών προσώπων σε όλο τον κόσμο που έχουν στην κατοχή τους διπλωματικά διαβατήρια της Δανίας.

«Το διπλωματικό διαβατήριο προορίζεται για αποστολές πολύ ειδικές, οι οποίες δεν ανατίθενται στον καθένα. Είναι ανησυχητικό να μη γνωρίζουμε ποιος έχει στην κατοχή του διπλωματικό διαβατήριο, καθώς μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που χαίρουν αυτής της άδειας ασφαλούς διαμονής και δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους στη Δανία ή έχουν καταδικαστεί για κάποιο αδίκημα», κατέληξε η ευρωβουλευτής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ