Σάββατο 27 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προκαταρκτική εξέταση για τις δηλώσεις Σταθόπουλου

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλου στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αλφα Νιουζ», ενώ συνεχίστηκαν και χτες οι αψιμαχίες μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ για το ποιος παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη.

Προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτ. Μπάγιας για τις δηλώσεις Σταθόπουλου, ο οποίος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου του «Αλφα Νιουζ», δήλωσε: «Υπήρχαν μεμονωμένες απόψεις που νόμιζαν ότι έπρεπε να είμαι "πιο δραστήριος" στην απονομή της Δικαιοσύνης, με την έννοια να γίνονται κάποιες παρεμβάσεις σε ορισμένα θέματα που έχουν πολιτική σημασία και πολιτικές επιπτώσεις και, για να μη μιλάμε έμμεσα, σε διάφορες εισαγγελικές διώξεις, όπου ο διωκόμενος ήταν ή πολιτικός ή περιβάλλον πολιτικού. Δε μου ζήτησαν, βέβαια, ευθέως να παρέμβω, αλλά το διαισθάνεται κανείς ότι υπάρχει και αυτό».

Η έρευνα ανατέθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλ. Κολιούση, ο οποίος καλείται να ερευνήσει αν έχουν διαπραχθεί και από ποιους αυτεπάγγελτα διωκόμενα αδικήματα, όπως αυτό της παρότρυνσης σε διάπραξη πλημμελήματος.

Πάντως, οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλου δείχνουν σαφώς ότι υπουργοί της κυβέρνησης ήθελαν παρέμβαση στις υποθέσεις ΔΕΚΑ - Χρηματιστηρίου και του Εθνικού Κτηματολογίου.

Στο μεταξύ χτες στο θέμα παρενέβη και ο υπουργός Τύπου Χρ. Πρωτόπαπας, ο οποίος προσπάθησε να υποβαθμίσει το όλο θέμα και δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμιά παρέμβαση. Μάλιστα, ο υπουργός Τύπου είπε ότι επικοινώνησε με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλο και πως του απάντησε ότι οι αναφορές του έχουν να κάνουν με μια νοοτροπία που υπάρχει στους πολίτες πως ο υπουργός μπορεί να παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης.

Από τη μεριά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός «υποχρεούται να διερευνήσει και να δημοσιοποιήσει στον ελληνικό λαό, σε ποιες περιπτώσεις και για λογαριασμό ποίων έγιναν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη».

Αλλά και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επανήλθε και χτες στο θέμα, προσπαθώντας να ρίξει τους τόνους, όπου σε δηλώσεις του είπε ότι όταν μίλησε για τις «παρεμβάσεις» εννοούσε και από πολιτικούς, οι οποίοι «καλόπιστα νομίζουν ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει κάποιες περισσότερες αρμοδιότητες», αλλά όχι από νομικούς πολιτικούς. Βέβαια, σήμερα μιλάει ο Μ. Σταθόπουλος για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη που είναι εκτός κυβέρνησης, ωστόσο είναι ο υπουργός που έφερε τον «τρομονόμο» στη Βουλή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2007-07-24 00:00:00.0)
Στο απόσπασμα οι δημοκρατικές ελευθερίες και τα ατομικά δικαιώματα (2002-09-13 00:00:00.0)
Αναζωπυρώθηκε η συζήτηση (2000-05-09 00:00:00.0)
Πυρά κατά της Δικαιοσύνης και από τον αρμόδιο υπουργό (2000-05-05 00:00:00.0)
Ασκήθηκε ποινική δίωξη (1998-01-14 00:00:00.0)
Διευρύνεται η κόντρα Γιαννόπουλου - δικαστών (1997-11-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ