Σάββατο 27 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
Στο στόχαστρο οι λαοί
Και πυρηνικός τρόμος!

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Μετά τον τρόμο των επιθέσεων με αεροπλάνα, των χημικών και βιολογικών επιθέσεων, τώρα ένα ακόμη πιο τρομακτικό σενάριο έρχεται να ταράξει περισσότερο την ήδη πανικόβλητη κοινή γνώμη: «Πυρηνικά υλικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε νέες τρομοκρατικές επιθέσεις, από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν».

Σύμφωνα με τους «Times» του Λονδίνου και το τηλεοπτικό «Channel 4», που επικαλούνται πηγές των δυτικών υπηρεσιών αντικατασκοπίας, ο Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος προμηθεύτηκε τα πυρηνικά υλικά από το Πακιστάν, το οποίο περιλαμβάνεται στις πυρηνικές δυνάμεις του κόσμου. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πάντως ότι ο Λάντεν και το δίκτυο της «αλ-Κάιντα» δε διαθέτουν την τεχνολογία για την κατασκευή πυρηνικής βόμβας. Επικαλούμενη καλά πληροφορημένη πηγή, η εφημερίδα «Times» γράφει ότι ο Σαουδάραβας έχει συγκεντρώσει «τρομακτική» ποσότητα όπλων, αλλά δεν έχει κατορθώσει να κατασκευάσει πυρηνική βόμβα.

Πάντως, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον και με το φόβο της βιοτρομοκρατίας να πλανάται πάνω από τις ΗΠΑ, αρκετοί αξιωματούχοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι μία πυρηνική βόμβα που μπορεί να μεταφερθεί σε μία βαλίτσα δεν είναι πλέον μόνο σενάριο τρόμου στο Χόλιγουντ. Ο πρόεδρος Μπους αλλά και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ έχουν ωστόσο επισημάνει ότι ο Λάντεν αν είχε τη δυνατότητα θα είχε προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή. Τέλος, ότι αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν, δήλωσαν χτες ευθαρσώς ότι «είναι απόλυτα βέβαιοι ότι δεν έχει φύγει από το Πακιστάν κανένα πυρηνικό υλικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ