Κυριακή 28 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Οπλο αγώνα των αναπήρων

Οργανώνει συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Υγείας την 1η του Νοέμβρη 2001

Παλιότερη διαδήλωση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες έξω απ' το υπουργείο Υγείας
Παλιότερη διαδήλωση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες έξω απ' το υπουργείο Υγείας
Πεδίο συνάντησης και αγωνιστικής συσπείρωσης για την προώθηση των αιτημάτων των αναπήρων και την προάσπιση γενικότερα της Κοινωνικής Πρόνοιας αποτελεί η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Συνδικαλιστών του Αναπηρικού Κινήματος (ΣΕΦΣΑΚ), που συγκροτήθηκε σε πλατιά σύσκεψη, η οποία έγινε στις 18.10.2001 στην Αθήνα.

Η ΣΕΦΣΑΚ οργανώνει πανελλήνια παναναπηρική συγκέντρωση την 1η του Νοέμβρη 2001 στην Ομόνοια, ώρα 11.30 π.μ. και στη συνέχεια θα γίνει πορεία προς το υπουργείο Υγείας. (Η συγκέντρωση θα γίνει μπροστά στο κατάστημα «Χόντος», πεζόδρομος Κοτοπούλη - Ομόνοια). Επίσης, ετοιμάζει τον αγωνιστικό γιορτασμό της 3ης του Δεκέμβρη, που είναι αφιερωμένη στα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες.

Η ΣΕΦΣΑΚ κυκλοφόρησε διακήρυξη που φέρει τις παρακάτω υπογραφές για λογαριασμό φορέων:

Πέτρος Καραβασίλης (Πανελλήνια Ενωση Τυφλών). Ηλίας Κόρκας (Ειδικό Συμβούλιο Τυφλών Ελλάδας). Αθανάσιος Μπλόσκας (Ενωση Τυφλών Βόρειας Ελλάδας).

Επίσης, τη διακήρυξη υπογράφουν οι παρακάτω συνδικαλιστές: Τσαρτσανίδης Στάθης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αναπήρων Πολιτών. Χουρδάκης Χαράλαμπος, πρώην μέλος του ΓΣ της ΕΣΑΕΑ. Καλόγερος Σπυρίδων, μέλος ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ). Γεωργακόπουλος Χρήστος και Σκορδίλης Σπυρίδων, μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών (ΠΣΤ). Σακκογιάννης Γεώργιος και Θεοδωρόπουλος Κωνσταντίνος, πρώην μέλη του ΔΣ του ΠΣΤ. Καμακάρης Μάριος, πρώην μέλος του ΔΣ του ΠΑΣΠΑ.

Από το χώρο των γονέων υπογράφουν ο Γιαννακάκης Εμμανουήλ και η Τσούμπα Γεωργία.

Η ΣΕΦΣΑΚ διεκδικεί:

  • Τη νομοθετική κατοχύρωση των αναπηρικών επιδομάτων σε μορφή κοινωνικής σύνταξης, που σε καμία περίπτωση δε θα συνδέεται με εισοδηματικά κριτήρια. Το ύψος των επιδομάτων θα διασφαλίζει την αξιοπρέπεια και την αποτελεσματική συμβολή στην εξάλειψη των συνεπειών και των αναγκών που δημιουργεί η αναπηρία.
  • Την επέκταση των επιδομάτων σε κατηγορίες αναπήρων που δεν το παίρνουν και αύξηση στα επιδόματα κατηγοριών όπως αυτά της νοητικής υστέρησης, του αυτισμού, των πολλαπλά αναπήρων κλπ.
  • Τη σταθερή, συνεχή και ουσιαστική αύξηση των κοινωνικών δαπανών για δημόσια δωρεάν για όλους Υγεία, Πρόνοια, Εκπαίδευση.
  • Τη δωρεά παροχή των απαραίτητων τεχνικών βοηθημάτων για όλους τους αναπήρους.
  • Να προχωρήσει γρήγορα και σε βάθος ο διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος της ΕΣΑΕΑ και των οργανώσεων-μελών της και να αποδοθούν οι όποιες ποινικές και αστικές ευθύνες υπάρχουν.
  • Θέσπιση θεσμικού πλαισίου ανάλογου του 1264/82, που να εκκαθαρίζει τις αναπηρικές οργανώσεις από τους ανάπηρους- μαϊμούδες, θα επιβάλλει τη μία ψήφο για κάθε ανάπηρο, ενάντια στις διπλοεγγραφές και τις διπλοψηφίες και ενιαίο εκλογικό σύστημα, που να διασφαλίζει τη γνήσια αντιπροσώπευση όλων των τάσεων σε όλα τα όργανα.
Κατάπτυστη πρόταση

Πρόσφατα η ηγεσία της ΕΣΑΕΑ πήρε την απόφαση να προτείνει στην κυβέρνηση την παρακράτηση 1,5% απ' τα επιδόματα των ΑμΕΑ για τη δήθεν απρόσκοπτη λειτουργία του αναπηρικού κινήματος.

Η ΣΕΦΣΑΚ ζητά απ' την κυβέρνηση με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο να μην υλοποιήσει την κατάπτυστη πρόταση της ΕΣΑΕΑ, με την οποία αρπάζει χρήματα των αναπήρων. «Οι σύγχρονοι αναπηροπατέρες, τονίζει, λειτουργώντας ως δυνάστες του αναπηρικού χώρου, δε διστάζουν να βάλουν χέρι και στα επιδόματα των αναπήρων, ενώ μεγάλος αριθμός ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και το επίδομα αποτελεί τον μόνο καθημερινό πόρο ζωής».

Η ηγεσία της ΕΣΑΕΑ, αμετανόητη, κατηγορεί όσους αντιτίθενται στο χαράτσι ως εκφραστές του συντηρητισμού και προσπαθεί να νομιμοποιήσει την απόφαση μέσα από πανελλαδική συνδιάσκεψη φορέων, που οργανώνει την 1.12.2001 στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ