Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Σκέψεις για άρση κυρώσεων προς την Πιονγιάνγκ

ΣΕΟΥΛ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Την άρση ορισμένων κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Βόρεια Κορέα εξετάζει η νοτιοκορεατική κυβέρνηση, δήλωσε την Τετάρτη η υπουργός Εξωτερικών της χώρας Κανγκ Γκιάουνγκ Χα, αναφερόμενη σε μέτρα που λήφθηκαν μετά από γεγονότα που το 2010 είχαν προκαλέσει το θάνατο 46 Νοτιοκορεατών ναυτικών. Η Κανγκ υποστήριξε ότι έτσι ενδέχεται να δημιουργηθεί μεγαλύτερη «διπλωματική ορμή» (μομέντουμ), δεδομένων των διαρκών βημάτων που παίρνουν Σεούλ και Πιονγιάνγκ για να ενισχύσουν τις σχέσεις τους.

Χτες, ωστόσο, ο υπουργός Ενοποίησης της Νότιας Κορέας, Τσο Μιγιούνγκ Γκιόν, μιλώντας στη Βουλή και αναφερόμενος στις κυρώσεις που έχει επιβάλει στη Βόρεια Κορέα ο ΟΗΕ, είπε ότι «στην παρούσα φάση είναι λίγο νωρίς για μας να ζητήσουμε την άρση ή χαλάρωση των κυρώσεων του ΟΗΕ». Ακολούθως, η Κανγκ εμφανίστηκε να ανασκευάζει τις πρώτες της δηλώσεις, αναφέροντας ότι μένει ακόμα καιρός για την κυβερνητική αναθεώρηση των κυρώσεων σε βάρος της Πιονγιάνγκ.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι οι Νοτιοκορεάτες «δεν θα το κάνουν αυτό χωρίς την έγκρισή μας», καθώς «δεν κάνουν τίποτα χωρίς την έγκρισή μας».

Οι δηλώσεις Τραμπ προκάλεσαν αντιδράσεις στη Νότια Κορέα. Για παράδειγμα, οι «Τάιμς της Κορέας» ανάρτησαν ανάλυση με τίτλο «Τα σχόλια του Τραμπ παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ