Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ακρως ρατσιστική η απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ

Την απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου, σχετικά με τον όρο «λαθρομετανάστες», καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ. Θυμίζουμε ότι με την απόφαση προτρέπονται οι εκπαιδευτικοί στη χρήση του όρου «λαθρομετανάστης», λες και υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι, με την αιτιολογία ότι ο όρος αυτός υπάρχει στο λεξικό...

Στην ανακοίνωση της ΤΕ Λέσβου επισημαίνεται:

«Το αιτιολογικό της απόφασης αποπνέει καντάρια ρατσισμού, αφού θέτει στην ίδια κατηγορία τους ανθρώπους, που αναγκάζονται να ξεριζωθούν από τις οικονομικές και πολεμικές επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών στις πατρίδες τους, με τα τσιγάρα και τα ρολόγια!!! Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί έχοντας αναδειχθεί σε πρωτοπαλίκαρο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή, συντελεί στα μέγιστα στη συνέχιση και αύξηση των προσφυγικών ροών προς τη Λέσβο και την Ελλάδα.

Το υποκριτικό ενδιαφέρον που φαίνεται να δείχνει για την ανθρώπινη διαβίωση των προσφύγων και μεταναστών πνίγεται κυριολεκτικά μέσα στο αίσχος της Μόριας, έργο καθαρά δικό της, που δίνει πατήματα για να καρπίσουν τέτοιες απαράδεκτες και αντιανθρώπινες θεωρίες. Τεράστιες είναι οι ευθύνες της ΝΔ, του βουλευτή Αθανασίου και της ΝΟΔΕ του νησιού που με τις ακραίες θέσεις που κατά καιρούς εκφράζουν δίνουν άλλοθι σε τέτοιες αποφάσεις. Η ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ καλεί τους καθηγητές του νησιού να απομονώσουν τις ρατσιστικές φωνές στο Σύλλογό τους και το συντομότερο δυνατόν να τους αφαιρέσουν τον τίτλο του εκπροσώπου τους, τίτλο που καθόλου δεν τιμούν».

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών»

Την απαράδεκτη στάση της ΔΑΚΕ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου, καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» της ΕΛΜΕ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Η αιτιολογία ότι η συγκεκριμένη λέξη υπάρχει στο λεξικό μόνο γελοία μπορεί να χαρακτηριστεί. Καλούμε τους συναδέλφους με τη στάση τους να απομονώσουν τους συγκεκριμένους "συναδέλφους", να πρωτοστατήσουν με τη στάση τους ώστε στους μαθητές μας να καλλιεργούνται τα ιδανικά της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς. Να ανοίξουν θαρρετά τη συζήτηση στην τάξη ότι τα αίτια που δημιουργούν την προσφυγιά και τη μετανάστευση είναι ο πόλεμος, η φτώχεια, η εκμετάλλευση και ότι η πραγματική λύση είναι η πάλη όλων των λαών ενάντια σε αυτά.

Καλούμε όλα τα σωματεία στον κλάδο να πάρουν αποφάσεις καταδίκης αυτής της απαράδεκτης στάσης.

(...) Συνάδελφοι, το ελληνικό λεξιλόγιο είναι πολύ πλούσιο στο να περιγραφεί με ακρίβεια πρόσωπα και καταστάσεις. Ετσι, όπως υπάρχουν οι λέξεις "φασίστας", "ρατσιστής", "μισάνθρωπος", υπάρχουν και οι λέξεις "άνθρωπος", "αλληλεγγύη", "αγώνας", "συλλογική διεκδίκηση".

Καλούμε τους συναδέλφους να μάθουν στους μαθητές μας αυτές τις λέξεις, που αρμόζουν στο επάγγελμά μας και στην Ιστορία του εργατικού - λαϊκού κινήματος και του κλάδου μας στην Ελλάδα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαγραφές συνδικαλιστών από την πλειοψηφία του ΔΣ επειδή ασκούν κριτική! (2021-12-28 00:00:00.0)
Η παράταξη των «Παρεμβάσεων» ζητά αποκλεισμό αναπληρωτών από τις εκλογές για την ΟΛΜΕ! (2017-05-04 00:00:00.0)
Καλούν σε «σπάσιμο» των καταλήψεων! (2011-10-05 00:00:00.0)
«Οχι» στα αντιδραστικά σχέδια για την Παιδεία (2004-12-11 00:00:00.0)
Το "μπαλάκι" στις ΕΛΜΕ για τα μαθήματα τα Σάββατα (1999-03-05 00:00:00.0)
ΟΧΙ στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης (1997-05-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ