Σάββατο 13 Οχτώβρη 2018 - Κυριακή 14 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Ετοιμάζονται νέα αντιασφαλιστικά μέτρα

ΠΑΡΙΣΙ.--

Η κυβέρνηση του «μεταρρυθμιστή» Μακρόν επιταχύνει την επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση με νέες διατάξεις που ετοιμάζονται σχετικά με τις συντάξεις, έτσι ώστε οι παροχές να «προσαρμοστούν στον 21ο αιώνα», όπως δήλωσε πρόσφατα ο Ζαν Πολ Ντελβουά, επικεφαλής του επιτελείου στο οποίο έχει ανατεθεί ο σχεδιασμός των νέων ανατροπών.

Μεταξύ άλλων, σχεδιάζεται ο υπολογισμός της σύνταξης να γίνεται πλέον με βάση όλο τον εργάσιμο βίο, ενώ θα συνεκτιμάται και το προσδόκιμο ζωής στη χώρα, με ζητούμενο βέβαια την προσπάθεια «εξυγίανσης των δημοσίων δαπανών», όπως ιεραρχούν όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ότι στόχος της είναι η «ενιαιοποίηση των παροχών» και η «απλοποίηση» του σημερινού συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, που περιλαμβάνει δεκάδες διαφορετικές κατηγορίες συνταξιούχων, με διαφορετικές προϋποθέσεις και όσον αφορά τις ηλικίες συνταξιοδότησης, το ύψος των συντάξεων κ.τ.λ. Βέβαια, η «ενιαιοποίηση» αυτή θα χρησιμοποιηθεί για να εξισωθούν οι παροχές προς τα κάτω και όχι για να αντιστοιχιστούν στις σύγχρονες ανάγκες μισθωτών και συνταξιούχων. Ενδεικτικά υπολογίζεται ότι πάνω από το 90% των σημερινών συνταξιούχων θα δουν τη σύνταξή τους να μειώνεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ