Πέμπτη 18 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νέο ίδρυμα με τα παλιά προβλήματα ακόμα πιο οξυμένα

«

Ξεκινήσαμε μαθήματα και στο πρώτο εργαστήριο που πήγα αυτήν τη βδομάδα, στη Χημεία, ήμασταν 50 άτομα με έναν καθηγητή! Πώς να γίνει δουλειά σ' αυτές τις συνθήκες; Να φανταστείτε οι καρέκλες στην αίθουσα του εργαστηρίου (που δεν είναι κι από τις μικρές) ήταν μόλις 17. Οι υπόλοιποι όρθιοι»...

Με αυτά τα λόγια μάς περιγράφει μια φοιτήτρια του ΤΕΙ Αθήνας την έναρξη της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ), δείχνοντας ότι όλο αυτό το πολυδιαφημισμένο εγχείρημα κουβαλάει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό τα προβλήματα που ταλάνιζαν και πριν τα δύο ΤΕΙ που συνενώθηκαν.

Τα προβλήματα στο νεοσύστατο ίδρυμα περιγράφει με ανακοίνωσή της και η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» (ΔΗΠΑΚ), όπου μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΑΔΑ, η έναρξη της διδασκαλίας των μαθημάτων ορίστηκε για τη Δευτέρα 15/10/2018, ενώ ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αναθέσεις μαθημάτων σε μέλη ΔΕΠ, δεν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες υπογραφής συμβάσεων Ακαδημαϊκών Υποτρόφων, δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα ωρολόγια προγράμματα πολλών Τμημάτων, δεν έχουν γίνει οι δηλώσεις μαθημάτων από τους φοιτητές! (...)

Σήμερα βιώνουμε:

  • Τον ηθικό εκβιασμό των μελών ΔΕΠ να διδάξουν με απαράδεκτα ωράρια μεγάλο αριθμό μαθημάτων, μεταξύ των οποίων και μαθήματα χωρίς συνάφεια με το γνωστικό τους αντικείμενο, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει η κατηγοριοποίηση των μελών ΔΕΠ (προσωποπαγείς - τακτικοί, με διδακτορικό - χωρίς διδακτορικό) αντί για την ένταξη του ΔΕΠ που υπηρετούσε στα ΤΕΙ σε αντίστοιχες θέσεις και βαθμίδες με πλήρη δικαιώματα.
  • Την απόλυση μεγάλου αριθμού συμβασιούχων συναδέλφων αφού μειώνονται οι προσλήψεις κατά 30% σε σχέση με το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, κατά το οποίο δεν καλύπτονταν και πάλι με επάρκεια οι εκπαιδευτικές ανάγκες! Αυτό συμβαίνει διότι πλέον οι συμβασιούχοι συνάδελφοι πληρώνονται από τα "έσοδα" του Πανεπιστημίου, στα οποία η κρατική συμμετοχή είναι ελάχιστη.
  • Την αδυναμία κάλυψης των αναγκών θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης με κατάλληλους χώρους και υποδομές.
  • Την αντιεπιστημονική αποστέρηση των προγραμμάτων σπουδών από πλήθος εργαστηριακών εφαρμογών».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών του ΤΕΙ Αθήνας (2017-11-16 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση «πετάει το μπαλάκι» στα Ιδρύματα για τις καθυστερήσεις στην πρόσληψη προσωπικού (2016-10-22 00:00:00.0)
Να προσληφθεί όλο το απαραίτητο προσωπικό στα ΤΕΙ (2015-12-04 00:00:00.0)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (2013-08-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ