Τρίτη 23 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Ανέστειλαν μεγάλα ετήσια γυμνάσια

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

ΗΠΑ και Νότια Κορέα αποφάσισαν ότι η διεξαγωγή της στρατιωτικής άσκησης «Vigilant Ace» («Αγρυπνος Ασος») αναστέλλεται, με στόχο «να δώσουν περιθώριο να συνεχιστεί η διπλωματική διαδικασία» με τη Βόρεια Κορέα. Τα παραπάνω δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου Ντέινα Γουάιτ, μετά από συνάντηση που είχαν οι υπουργοί Αμυνας των δύο χωρών, Τζέιμς Μάτις και Τζεόνγκ Κιεόνγκ Ντο, στη Σιγκαπούρη, στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Αμυνας της Ενωσης Κρατών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), όπου οι δυο χώρες πήραν μέρος ως «εταίροι».

Η Γουάιτ πρόσθεσε πάντως ότι «και οι δύο υπουργοί είναι δεσμευμένοι στην τροποποίηση εκπαιδευτικών ασκήσεων για τη διασφάλιση της ετοιμότητας των (στρατιωτικών) δυνάμεών μας. Συμφώνησαν να μείνουν σε στενό συντονισμό και να αξιολογήσουν μελλοντικές ασκήσεις».

Σημειώνουμε ότι μετά τις ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές στις ΗΠΑ αναμένεται να γίνει νέα συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ενώ συναντήσεις με τον τελευταίο ετοιμάζουν και οι ηγέτες Ρωσίας και Κίνας, ενδεικτικές όλες της κινητικότητας που δυναμώνει, σε ένα φόντο γεωπολιτικών αντιθέσεων και πυκνών μονοπωλιακών σχεδιασμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ