Τρίτη 23 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ»
Συνέντευξη Τύπου για την κατάσταση στη Δυτική Μακεδονία

Την ιδρυτική της διακήρυξη θα παρουσιάσει η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών», της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η παρουσίασή της θα γίνει αύριο στις 17.00, στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης. Στην παρουσίαση θα παρευρεθούν μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΑΚΠ και θα δοθεί συνέντευξη Τύπου.

Η διακήρυξη αναφέρει, ανάμεσα στα άλλα, πως η κατάσταση και στη Δυτική Μακεδονία είναι ιδιαίτερα οξυμένη αφού πυροσβεστικά κλιμάκια απειλούνται με κλείσιμο, υπάρχει έντονο κτιριακό πρόβλημα όπως π.χ. της ΠΥ Καστοριάς, οι δασικοί δρόμοι είναι ακατάλληλοι, υπάρχει μεγάλος αριθμός απαρχαιωμένων οχημάτων, κρουνοί και υδατοδεξαμενές χρειάζονται επέκταση, βελτίωση και αναβάθμιση, ενώ στην περιοχή των Πρεσπών, που έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, με μεγάλες δασικές εκτάσεις, με δυσκολία άμεσης πρόσβασης και κοντά στα σύνορα, δεν λειτουργεί Πυροσβεστικό Κλιμάκιο.

Η ΕΑΚΠ αναφέρει ότι «είναι αναγκαιότητα πλέον και στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας να δημιουργηθεί μια ισχυρή αγωνιστική συσπείρωση των συναδέλφων με τα αιτήματα και το διεκδικητικό πλαίσιο της "Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών" ώστε: Ενωμένοι μόνιμοι, πενταετείς και εποχικοί συνάδελφοι στη βάση των προβλημάτων μας να μαζικοποιήσουμε το σωματείο της ΕΥΠΣ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και να το στρέψουμε σε αγωνιστική κατεύθυνση, να παραμερίσουμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που παζαρεύουν και ξεπουλάνε τα δικαιώματά μας και να συμβάλουμε στην ανατροπή των αρνητικών συσχετισμών για τα δικαιώματα των πυροσβεστών και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Στην προσπάθεια αυτή καλούμε κάθε συνάδελφο που αγωνιά για τη συνεχή υποβάθμιση της υπηρεσίας και την επιδείνωση των συνθηκών στην εργασία μας. Κάθε συνάδελφο που αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα να διεκδικήσουμε αγωνιστικά αυτά που δικαιούμαστε, κόντρα στην πολιτική των αντιλαϊκών κυβερνήσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ