Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κουμάντο στο διαδίκτυο κάνουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι

Στη συζήτηση για τη «χρήση των δεδομένων των χρηστών του Facebook από την Cambridge Analytica και τον αντίκτυπο στην προστασία των δεδομένων», στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, παρενέβη ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Απέναντι στην ψευδαίσθηση της ελευθερίας στο διαδίκτυο υπάρχει η σκληρή πραγματικότητα: Κουμάντο κι εδώ όπως κι όταν κλείνει η οθόνη κάνουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι που έχουν την ιδιοκτησία. Για τους υπόλοιπους η εργασία, η ενημέρωση και η διασκέδαση σημαίνει, άθελα ή εν αγνοία τους, αυτοφακέλωμα. Τα προσωπικά δεδομένα τους, η πολιτική τους στάση και τα ενδιαφέροντά τους καταγράφονται, συγκεντρώνονται, επεξεργάζονται, γίνονται εμπόρευμα, αντικείμενο σκληρού ανταγωνισμού για το ποιος όμιλος, ποια μυστική υπηρεσία κι αστικό κράτος θα τα ελέγξει θησαυρίζοντας, εκτοπίζοντας τους ανταγωνιστές του. Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της υποδύονται τις ευαίσθητες για τα προσωπικά δεδομένα, στήνουν μηχανισμούς τύπου GDPR και επιβάλλουν κυρώσεις υπηρετώντας τους ευρωπαϊκούς ομίλους στον ανταγωνισμό τους με τους αμερικανικούς για τον έλεγχο της αγοράς.

"Ομορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος" ...ο καπιταλισμός. Η αμφισβήτηση αυτού του συστήματος, που σήμερα λογοκρίνεται και φιλτράρεται, θα βρει το δρόμο της και με την ανατροπή του η επιστήμη, η τεχνολογία και οι εφαρμογές τους θα τεθούν στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ