Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χανιά

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της Τομεακής Οργάνωσης Χανίων του ΚΚΕ ενάντια στις παλιές και νέες βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, όπως και η πορεία στους δρόμους της πόλης των Χανίων.

Ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Σάββας Βασιλειάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης. Μεταξύ άλλων σημείωσε: «Δίνουμε δυναμική απάντηση στους Αμερικάνους και στον Καμμένο, στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που πρόσφατα από τις ΗΠΑ συμφώνησαν, αφού τέντωσαν τη βάση της Σούδας, να κάνουν όλη την Ελλάδα βάση τους».

Για τη βάση της Σούδας ανέφερε: «Δεν ξεχνάμε ότι μέσα σε αυτά τα σχέδια η Σούδα είναι η ναυαρχίδα τους. Ξέρουμε ότι η κυβέρνηση συζητά 10ετή συμφωνία για την παραχώρησή της άνευ όρων. Ταυτόχρονα, δίνει όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις για την επέκτασή της, ώστε να μπορεί να φιλοξενεί μόνιμο σώμα χιλιάδων πεζοναυτών έτοιμων για δράση. Ενώ αναβαθμίζεται συνεχώς το κρηπίδωμα Κ14, το μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή που μπορεί να εξυπηρετεί αεροπλανοφόρα. Πρόσφατα ο Πάιατ εκθείασε το ρόλο του ΚΕΝΑΠ - το "διαμάντι του ΝΑΤΟ", όπως το αποκαλούν - στην εκπαίδευση δυνάμεων και εκτός ΝΑΤΟ της περιοχής, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατιωτικής συνεργασίας. Η Σούδα αποτελεί το ορμητήριο των ΗΠΑ προς τις χώρες της Αφρικής, της Μαύρης Θάλασσας, της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, τον Ινδικό Ωκεανό (...) Εμπλέκει το νησί μας και τη χώρα μας βαθιά στα άθλια σχέδιά τους (...) Δηλώνουμε απερίφραστα ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε να γίνουμε κρέας στα κανόνια τους για τα κέρδη των μονοπωλίων τους. Είναι πρόκληση για τα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού μας η λειτουργία της βάσης. Αμεση ευθύνη μας, η ανάπτυξη κινήματος για την παρεμπόδιση των σχεδιασμών τους. Κανένας εφησυχασμός, απαιτούμε να κλείσει τώρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ