Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Αλεξανδρούπολη

Μεγάλη και μαχητική ήταν η συγκέντρωση του ΚΚΕ και στην Αλεξανδρούπολη, που μετατρέπεται με γρήγορους ρυθμούς σε βάση εφόρμησης των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Μέσα από τη συγκέντρωση που έγινε έξω από το δημαρχείο αλλά και την πορεία στους δρόμους της πόλης, εκφράστηκαν ξεκάθαρα η αντίθεση του λαού της περιοχής στα σχέδια κυβέρνησης - ιμπεριαλιστών και η απαίτησή του να φύγουν το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του από την Ελλάδα.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του Κόμματος. Αναφερόμενος στον ειδικό ρόλο που ανατίθεται στην Αλεξανδρούπολη, σημείωσε: «Η Αλεξανδρούπολη, ειδικά το λιμάνι της, μετατρέπεται σε βάση υποδοχής και συναρμολόγησης ΝΑΤΟικών ελικοπτέρων, αλλά και πιθανώς κέντρου ηλεκτρονικής επιτήρησης της Μαύρης Θάλασσας και των στενών του Βοσπόρου».

Τόνισε ότι «η κυβέρνηση πήρε "άριστα" από τον Πάιατ στις τακτικές επιθεωρήσεις που έχει κάνει στα μισά υπουργεία, σε κρατικές υπηρεσίες, βάσεις και στρατόπεδα. Σε τόσα δηλαδή που δεν έχει πάει ούτε ο Ελληνας πρωθυπουργός. "Αριστα" για τη φιλοαμερικανική και φιλοΝΑΤΟική προσήλωση. Τέτοια "άριστα" πήρε και για εδώ, στην Αλεξανδρούπολη, και για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών».

Αναφέρθηκε στη διέλευση του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου και του ΤΑΠ, σημειώνοντας: «Τα στελέχη του ΤΑΠ και τα παπαγαλάκια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην περιοχή διέδιδαν και διαδίδουν ότι όπου περνάνε οι αγωγοί δεν γίνονται πόλεμοι, γιατί τους προστατεύει το ΝΑΤΟ. Λέγανε και λένε παραμύθια για μικρά παιδιά, αφού ο καθένας βλέπει και ξέρει για ποιο λόγο και πού γίνονται οι πόλεμοι, πως οι πηγές και οι δρόμοι Ενέργειας είναι το μήλον της Εριδος για αντικρουόμενα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα. Σε λίγο θα μας λένε να πάμε να ξαπλώσουμε και στον αγωγό αν γίνει κανένας πόλεμος, γιατί εκεί δεν πέφτουν βόμβες».

Και κάλεσε το λαό «να μην πιστέψει την ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ πως οι βάσεις θα φέρουν την ειρήνη και την ευημερία, όπως έλεγε και ο δήμαρχος της πόλης αλλά και άλλοι παράγοντες, που διαφήμιζαν και διαφημίζουν το λιμάνι και τη περιουσία του λαού σαν να είναι χωράφι τους για πώληση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ