Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να παλέψουμε για ουσιαστική στήριξη των προσφυγόπουλων

Σε ολόπλευρη στήριξη των προσφύγων και μεταναστών, και απομόνωση όσων φωνών θεωρούν υπεύθυνους για όλα τα προβλήματα τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, καλεί η Τομεακή Οργάνωση Κοζάνης του ΚΚΕ, με αφορμή τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στην Αιανή ενάντια στην παρακολούθηση μαθημάτων στο γυμνάσιο του χωριού από τα ανήλικα ασυνόδευτα παιδιά πακιστανικής καταγωγής, τα οποία φιλοξενούνται στη δομή που λειτουργεί εδώ και περίπου 6 μήνες στην περιοχή.

Το ΚΚΕ απευθύνεται στους γονείς, στους μαθητές και γενικότερα στο λαό της Αιανής και μεταξύ άλλων σημειώνει: «Το ΚΚΕ παλεύει να απεγκλωβιστούν τώρα όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, επισπεύδοντας τις διαδικασίες για την κατάθεση των εγγράφων για έκδοση ασύλου, με προορισμό τη χώρα που επιθυμούν.

Ωστόσο, για όσο οι πρόσφυγες και οι μετανάστες παραμένουν στη χώρα δεν πρέπει να επιτρέψουμε να πεταχτούν στον καιάδα, αλλά να ζουν με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης υπό την ευθύνη του κράτους.

Απαιτείται να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την ολόπλευρη στήριξη των προσφυγόπουλων και μεταναστόπουλων σε σχέση με τη διδασκαλία της μητρικής γλώσσας, τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας.

Να παλέψουμε για την ουσιαστική στήριξή τους, όπως και των Ελληνόπουλων, μέσα αλλά και έξω από το σχολείο.

Να απομονωθούν φωνές που θεωρούν υπεύθυνους για όλα τα προβλήματα τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ενώ στην πραγματικότητα τα προβλήματα τα δημιουργεί το σύστημα της εκμετάλλευσης, που στήριξαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις και η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Οι γονείς, οι μαθητές, ο λαός της Αιανής, μέσα από τους συλλόγους γονέων, τα σωματεία, τον γυναικείο σύλλογο, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να διεκδικήσει:

  • Να απεγκλωβιστούν ΤΩΡΑ όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, επισπεύδοντας τις διαδικασίες για την κατάθεση των εγγράφων για έκδοση ασύλου, με προορισμό τη χώρα που επιθυμούν.
  • Καμία εμπλοκή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ).
  • Με ευθύνη του κράτους να υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων και μεταναστών, στα σχολεία - κατά βάση - τις απογευματινές ώρες.
  • Να πληρούνται τα κριτήρια εγγραφής που ισχύουν για όλα τα παιδιά, όπως εμβόλια και ιατρικές βεβαιώσεις, για την πρόληψη ασθενειών και για να μην αποκλειστεί ούτε ένα προσφυγόπουλο από την εκπαιδευτική διαδικασία.
  • Να διασφαλιστεί όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ