Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πλαστό το δίλημμα «πρόοδος» - «συντήρηση»

Κοινή αποστολή ΕΕ, αστικών κυβερνήσεων και κομμάτων το τσάκισμα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων

Αποφασιστική απάντηση στις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Α. Ταγιάνι, ο οποίος επιχείρησε την εξίσωση του τέρατος του φασισμού με τον κομμουνισμό, και στο διαγωνισμό χυδαίου, ανοιχτού ή συγκεκαλυμμένου αντικομμουνισμού μεταξύ βουλευτών από διάφορα αστικά κόμματα, έδωσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος. Στη συζήτηση που αφορούσε τα «Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου» για το μήνα Οκτώβρη, ο ευρωβουλευτής του Κόμματος κατήγγειλε την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, αστικών κυβερνήσεων και κομμάτων, τονίζοντας στην ομιλία του τα παρακάτω:

«Για μια ακόμα φορά, άγριος αντικομμουνισμός μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο. Ανταγωνίζεστε ποιος είναι πιο αντικομμουνιστής, εξισώνοντας ανιστόρητα κομμουνισμό και φασισμό. Τροφοδοτείτε έτσι την ακροδεξιά και το φασισμό. Τη σιδερένια εφεδρεία του συστήματός σας, του καπιταλισμού. Ολοι σας έχετε κοινό εχθρό: Τους λαούς, που τους τσακίζετε. Και να το συγκαλύψετε.

Οπως και με το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπου αναδείχθηκαν πάλι διαφορές και τεράστιοι ανταγωνισμοί σας, όπως με το Brexit ή με την απόρριψη του ιταλικού προϋπολογισμού, κουρελιάζοντας έτσι τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ ότι εντός ΕΕ και εξουσίας του κεφαλαίου μπορεί να υπάρχει έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία.

Ταυτόχρονα, συμφωνείτε στην αντιλαϊκή πολιτική της φτώχειας για τους λαούς, της ενίσχυσης των μονοπωλίων.

Συμφωνείτε στην αντιπροσφυγική πολιτική σας, με ένταση της καταστολής στα σύνορα, με συνέχιση του εγκλωβισμού στην πρώτη χώρα εισόδου και σε "hot spots", όπως της Μόρια, αληθινά κολαστήρια.

Συμφωνείτε στην καταστολή στο εσωτερικό των χωρών.

Τελικά, το προεκλογικό δίλημμα που πλασάρεται απ' όλους σας, ποιος είναι με την πρόοδο και ποιος με τη συντήρηση, είναι πλαστό. Η εξουσία, η πραγματική δικτατορία του κεφαλαίου, κ. Ταγιάνι, με οποιαδήποτε κυβέρνηση και με Ευρωπαϊκή Ενωση δεν εξανθρωπίζεται. Οι λαοί πρέπει να τους απορρίψουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ