Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στρατευμένων

Για την εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στρατευσίμων μέσα από μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σ' όλη την Ελλάδα και την Κύπρο ενάντια στα δολοφονικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και στην ελληνική εμπλοκή.

Ο στρατιώτης Κωνσταντίνος Ιωσηφίδης, που υπηρετεί σε Τάγμα Υποστήριξης, μας είπε:

«Κάθε μέρα κλιμακώνεται η επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ, αμφισβητούνται δικαιώματα κατοχυρωμένα από διεθνείς συνθήκες, ενώ στα ελληνικά νησιά είναι καθημερινό φαινόμενο οι εναέριες παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά. Και όλα αυτά με τις πλάτες του ΝΑΤΟ που παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο και δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ συμμάχων.

Την ίδια ώρα, Ελληνες στρατιωτικοί συμμετέχουν σε δεκάδες ασκήσεις και αποστολές εκτός συνόρων, που καμιά σχέση δεν έχουν με την υπεράσπιση της εθνικής ακεραιότητας της χώρας.

Αυτές είναι οι συμμαχίες που χτίζονται εντός ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ μηχανεύεται σενάρια και στήνει πολεμικά σχέδια για το μακελειό των λαών σε κάθε άκρη της Γης. Με το αίμα των λαών χαράζουν τα νέα σύνορα και διασφαλίζουν τα κέρδη των μονοπωλίων.

Οσο λοιπόν οι νέοι στρατευμένοι και οι οικογένειές μας ματώνουν για να τα βγάλουν πέρα, η κυβέρνηση περηφανεύεται για την πρωτιά που έχει σε ΝΑΤΟικές δαπάνες. Βρίσκει δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ για να αιματοκυλάει τους λαούς. Ξοδεύει πάνω από το 2% του ΑΕΠ για αναβαθμίσεις, αγορές, μετατροπές τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων σε ΝΑΤΟικά σχήματα και σώματα. Και την ίδια ώρα γίνεται "πάρτι" εξοπλισμών με τις πολεμικές βιομηχανίες του ΝΑΤΟ.

Οι νέοι στρατευμένοι καμία σχέση δεν πρέπει να έχουμε με τις αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Τα συμφέροντά μας ταυτίζονται με τα συμφέροντα των οικογενειών μας, του ελληνικού λαού και όχι με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα τα οποία εκπροσωπούν η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Να κλείσουν τώρα όλες οι ΝΑΤΟικές βάσεις που βρίσκονται στην Ελλάδα. Να μην ανοίξει καμία νέα. Κανένας Ελληνας φαντάρος ή μόνιμος σε ΝΑΤΟικές αποστολές ή ασκήσεις στο εξωτερικό».

***

Ο Γιάννης Γεωργόπουλος, στρατιώτης σε Τάγμα Μηχανικού, δήλωσε:

«Η μετατροπή της χώρας μας σε εμπροσθοφυλακή του ΝΑΤΟ στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο με την επέκταση των "βάσεων του θανάτου" δεν συνοδεύεται σε καμία περίπτωση με την ασφάλεια του λαού μας και των γειτονικών λαών.

Ισα ίσα, σε μια περίοδο που στη γύρω μας περιοχή εκτυλίσσονται ποικίλα και μάλιστα ανταγωνιστικά σχέδια μεγάλων εταιρειών και καπιταλιστικών κρατών, η παραπέρα εμπλοκή της χώρας σε αυτούς τους σχεδιασμούς βάζει το λαό μας ακόμη πιο μέσα στο "μάτι του κυκλώνα".

Οι βάσεις και τα στρατηγεία του ΝΑΤΟ είναι ορμητήρια θανάτου που σκορπάνε τη φρίκη εδώ και δεκαετίες.

Η παρουσία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ εμπόδισε σε τίποτα την τουρκική προκλητικότητα και το "γκριζάρισμα" του Αιγαίου ή την τουρκική επέμβαση στην Κύπρο το 1974;

Σήμερα είναι ανάγκη να δυναμώσει το σύνθημα:

Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα.

Να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες στρατιωτικοί από αποστολές στο εξωτερικό.

Να δυναμώσουν η κοινή πάλη και η αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς ενάντια στο σύστημα που γεννάει τον πόλεμο και τις επεμβάσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ