Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
Πρωτοβουλία για τα ζητήματα της Παιδείας

Στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των μαθητών στις 29 Οκτώβρη και διοργανώνουν συγκέντρωση στις 2 Νοέμβρη

Σε πρωτοβουλίες διεκδίκησης λύσεων για τα προβλήματα στα σχολεία και γενικότερα στο χώρο της Παιδείας προχωρούν φορείς στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, με πρώτο σταθμό τη συγκέντρωση που διοργανώνουν την Παρασκευή 2 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Αγίων Αναργύρων. Οπως δηλώνουν, θα είναι η πρώτη από μια σειρά πρωτοβουλίες που θα παρθούν το επόμενο διάστημα για το ζήτημα της Παιδείας.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε στη σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη μετά από κάλεσμα του Πανδημοτικού Συλλόγου Γυναικών Αγίων Αναργύρων - Καματερού, του Παραρτήματος Ιλίου - Πετρούπολης - Αγίων Αναργύρων/Καματερού του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ανω Λιοσίων - Καματερού - Ζεφυρίου - Φυλής.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος γονείς, εκπρόσωποι του συλλόγου ΕΒΕ της περιοχής και σωματείων δασκάλων και καθηγητών. Μεταξύ άλλων αναδείχθηκαν οι ελλείψεις που υπάρχουν στις σχολικές υποδομές του δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού, η έλλειψη αντιπλημμυρικών υποδομών, η απουσία αντισεισμικού ελέγχου, καθώς και οι μεγάλες ελλείψεις σε δασκάλους και καθηγητές. Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα αναφέρονται τα παλιά και υποσυντηρημένα κτίρια του 1ου ΓΕΛ Αγίων Αναργύρων, του 1ου ΓΕΛ Καματερού (το οποίο πλημμυρίζει στην πρώτη βροχή), του 5ου και 10ου Δημοτικού Αγίων Αναργύρων και πολλά άλλα. Οπως επισημαίνουν οι φορείς, από τα σχολεία του δήμου εξακολουθούν να λείπουν ειδικότητες καθηγητών, όπως βιολόγοι, μαθηματικοί κ.ά., ενώ δεκάδες βρέφη μένουν κάθε χρόνο έξω από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς λόγω έλλειψης προσωπικού και κτιριακών υποδομών.

Στη συζήτηση αναδείχθηκαν επίσης οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που συνεχίζει και στην Παιδεία από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, το ζήτημα των αλλαγών που φέρνει η κυβέρνηση στο Λύκειο, και εκφράστηκε η στήριξη στην κινητοποίηση των μαθητών στις 29 Οκτώβρη. Παράλληλα, αναδείχθηκαν οι ευθύνες της δημοτικής αρχής (ΝΔ - ΚΙΝΑΛ), που στηρίζει αυτήν την πολιτική και πήρε τα εύσημα από τον υπουργό Παιδείας στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ