Σάββατο 27 Οχτώβρη 2018 - Κυριακή 28 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Να μπουν στο προσκήνιο οι δικές μας ανάγκες

Αγης Τριγάζης, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας και του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας

H προετοιμασία των κινητοποιήσεων στη Θεσσαλία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, μέσω συσκέψεων με προέδρους σωματείων και εκλεγμένους συνδικαλιστές, με στόχο τη συμμετοχή και τη στράτευση όλο και περισσότερων μικρών εμπόρων - αυτοαπασχολουμένων στον αγώνα.

Οργανώνονται κινητοποιήσεις σε εφορίες, καταστήματα ΔΕΗ και μπαίνουν στόχοι για άνοιγμα σε κάθε περιοχή, επιδιώκοντας μια πλατιά η συζήτηση με τους συναδέλφους σε κάθε κλάδο. Με το κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που έχουν αποφασιστεί από πρωτοβάθμια Σωματεία και Ομοσπονδίες, επιδιώκουμε να σπάμε την απογοήτευση, τη μοιρολατρία, να γίνει η παρέμβασή μας πυξίδα για την αντιστροφή της ενσωμάτωσης του συνδικαλιστικού κινήματος στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ.

Εχουμε επίγνωση των δυσκολιών - κακή λειτουργία των σωματείων, πολλοί συνάδελφοι ανοργάνωτοι, απαξίωση αγώνων από άλλες δυνάμεις - και θέλουμε να γίνουν βήματα στην αντιμετώπισή τους. Απέναντί μας βρίσκονται οι πλειοψηφίες των διοικήσεων, όπως στους εμπορικούς συλλόγους. Για παράδειγμα, η συνδικαλιστική πλειοψηφία στη Λάρισα έκανε γαργάρα στο Διοικητικό Συμβούλιο το αγωνιστικό πλαίσιο, με διάφορες δικαιολογίες και στάση αναμονής, παραπέμποντας στη στάση της ΕΣΕΕ για να αποφασίσουν την όποια κινητοποίηση. Ετσι, προσπαθούν ξανά να αποπροσανατολίσουν τους μικρούς εμπόρους, αποδεχόμενοι πλήρως την πολιτική που μας έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση και την αναδουλειά.

Κόντρα σε αυτήν τη λογική, συνεχίζουμε στις λίγες μέρες που απομένουν τη δουλειά που έχουμε ξεκινήσει. Το πλαίσιο πάλης - διεκδικήσεων που προβάλλουμε βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση. Τέτοιες δυνατότητες αναδείχτηκαν και στις πρόσφατες αρχαιρεσίες στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων όπου διπλασιάστηκαν οι δυνάμεις μας. Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να γίνουμε ακόμα περισσότεροι, μπορούμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Πατάμε πάνω στην πείρα από τις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, για την κυριακάτικη αργία, για το σταμάτημα πλειστηριασμών, για τις επανασυνδέσεις ρεύματος συναδέλφων. Επιδιώκουμε να έρθουν στο προσκήνιο της συζήτησης οι δικές μας άμεσες ανάγκες, να μπει στο προσκήνιο της πάλης, όχι πόσα θα χάσουμε, αλλά τι θα κερδίσουμε ώστε να εξασφαλίσουμε αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα.

Απευθυνόμαστε σε όλο τον κόσμο που στενάζει από την πολιτική που ωφελεί το μεγάλο κεφάλαιο. Η λύση είναι συσπείρωση στις γραμμές του αγωνιστικού κινήματος των ΕΒΕ. Σε αυτόν τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι μας. Ενώνουμε τη φωνή μας με την εργατική τάξη και τους βιοπαλαιστές αγρότες, απέναντι στον κοινό αντίπαλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ