Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΡΒΗΓΙΑ
Διαδήλωση ενάντια στη ΝΑΤΟική άσκηση

Με επιτυχία και με τη δυναμική συμμετοχή διαδηλωτών έγινε το Σάββατο 20 Οκτώβρη στο κέντρο του Τροντχάιμ της Νορβηγίας συγκέντρωση και διαδήλωση φιλειρηνικών οργανώσεων ενάντια στο ΝΑΤΟ και την άσκηση «Trident Juncture 2018».

Υστερα από πρόσκληση του ΚΚ Νορβηγίας, το ΚΚΕ συμμετείχε στην κινητοποίηση με τον Σταύρο Τάσσο, βουλευτή του Κόμματος και πρόεδρο της ΕΕΔΥΕ.

Μετά τη διαδήλωση ακολούθησε συζήτηση εκπροσώπων του ΚΚ Νορβηγίας, του ΚΚ Σουηδίας, του ΚΚ στη Δανία, και του ΚΚΕ, ενώ μήνυμα έστειλε και το ΚΚ Βρετανίας.

Κοινή ήταν η διαπίστωση των εκπροσώπων των τεσσάρων κομμάτων ότι το ΝΑΤΟ είναι ένας επιθετικός ιμπεριαλιστικός οργανισμός, το οπλισμένο χέρι του καπιταλισμού, που διέπραξε και διαπράττει εγκλήματα ενάντια στους λαούς και στην ειρήνη. Για το λόγο αυτό, η συμμετοχή σ' αυτό όχι μόνο ασφάλεια, ευημερία και ειρήνη δεν εγγυάται, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Ο μόνος τρόπος για να υπάρξει ειρήνη και ευημερία των λαών είναι με την ανατροπή του καπιταλισμού - ιμπεριαλισμού και με την εργατική τάξη στην εξουσία. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη δράση των ταξικών δυνάμεων σε κάθε χώρα ξεχωριστά, και σε συντονισμό με τις ταξικές δυνάμεις των άλλων χωρών.

Μετά τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των κομμάτων ακολούθησε γόνιμος διάλογος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ