Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέες απειλές για το καραβάνι μεταναστών

Το καραβάνι των απελπισμένων που κατευθύνεται προς τις ΗΠΑ

Copyright 2018 The Associated

Το καραβάνι των απελπισμένων που κατευθύνεται προς τις ΗΠΑ
Καθώς το καραβάνι των φτωχών μεταναστών από χώρες της Κεντρικής Αμερικής, που έχει ξεπεράσει τους 7.000, διασχίζει το Μεξικό και κατευθύνεται προς τις ΗΠΑ προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής, εντείνονται οι απειλές από την πλευρά της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ. Ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε προχωρήσει σε διακοπή της «οικονομικής βοήθειας» στο Ελ Σαλβαδόρ, στη Γουατεμάλα και την Ονδούρα γιατί δεν σταμάτησαν το μεταναστευτικό ρεύμα και απειλεί και το Μεξικό, για κυρώσεις εφόσον τουλάχιστον δεν περιορίσει το κύμα των οικονομικών μεταναστών. Εως χτες, όπως έγινε γνωστό, 3 τουλάχιστον άνθρωποι πέθαναν στη διάρκεια της επίπονης πορείας.

Χτες επίσης διαρρεόταν ότι ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Τζέιμς Μάτις, αναμενόταν να δώσει εντολή για την αποστολή 800 στρατιωτών στα σύνορα με το Μεξικό, όπου υπάρχουν ήδη 2.000 μέλη της λεγόμενης Εθνοφρουράς.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς, κατηγόρησε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας ότι είναι αυτή που χρηματοδοτεί το καραβάνι για να αποσταθεροποιήσει τις ΗΠΑ, ενώ και ο Τραμπ σημείωσε ότι στέλνονται και πολλά εγκληματικά στοιχεία αφήνοντας να εννοηθεί ότι ανάμεσά τους είναι και τζιχαντιστές. Προφανώς και το ζήτημα του μεταναστευτικού μπαίνει στο μύλο της αντιπαράθεσης μπροστά στις ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Νοέμβρη.

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ν. Μαδούρο, χαρακτήρισε «παρανοϊκές» τις δηλώσεις Πενς, λέγοντας ότι «δεν έχει σταματήσει να επιδιώκει την ανατροπή της Βενεζουέλας, αλλά δεν θα το πετύχει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ