Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εξω τώρα η Ελλάδα από τις ΝΑΤΟικές «πρόβες πολέμου»!

Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν με αναβαθμισμένη παρουσία στη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση που έχει οργανώσει εδώ και δεκαετίες ο δολοφονικός ιμπεριαλιστικός οργανισμός

  • Με πολεμικά σενάρια, που προβλέπουν «τη συλλογική αντίδραση του ΝΑΤΟ σε ένοπλη επίθεση εναντίον σύμμαχης χώρας», μια ανάσα από τα σύνορα της Ρωσίας, που παρακολουθεί στενά, ξεκίνησε χτες με επίκεντρο τη Νορβηγία η μεγαλύτερη άσκηση του ΝΑΤΟ των τελευταίων δεκαετιών.
  • Στόχος της άσκησης είναι «να μπορούν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ να λειτουργούν από κοινού και έτοιμες να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε απειλή από οποιαδήποτε κατεύθυνση». Συμμετέχουν 50.000 στρατιώτες από 31 χώρες, με περίπου 250 αεροσκάφη, 65 πλοία και πάνω από 10.000 οχήματα.
  • Αναβαθμισμένη είναι και η συμμετοχή της Ελλάδας, με αεροσκάφη και ανθρώπινο δυναμικό. Με την εμπλοκή της σε ΝΑΤΟικές «πρόβες πολέμου» και συνολικότερα στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, η κυβέρνηση αναλαμβάνει σοβαρές ευθύνες, μετατρέποντας τη χώρα σε «μαγνήτη» στρατιωτικών απειλών και εκθέτοντας το λαό σε μεγάλους κινδύνους.

ΣΕΛ.  5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ