Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ
Συνεδρίαση στη Συρία και εκδηλώσεις αλληλεγγύης

Στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό, θα συνέλθει η Εκτελεστική Επιτροπή του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης αύριο και μεθαύριο, 27 - 28 Οκτώβρη.

Στην ετήσια σύνοδο, που θα φιλοξενήσει το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο Ειρήνης, θα πάρουν μέρος 30 αντιιμπεριαλιστικά φιλειρηνικά κινήματα από αντίστοιχο αριθμό χωρών. Στη Δαμασκό θα βρεθούν από την Ελλάδα οι Θανάσης Παφίλης, Γενικός Γραμματέας, και Ηρακλής Τσαβδαρίδης, Εκτελεστικός Γραμματέας του ΠΣΕ, και ο Νίκος Ζώκας, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ.

Τις κεντρικές εισηγήσεις στη σύνοδο του ΠΣΕ θα πραγματοποιήσουν η πρόεδρος του ΠΣΕ, Σοκόρο Γκόμες, και ο γγ του ΠΣΕ, ενώ θα παρουσιαστούν εκθέσεις από τους περιφερειακούς συντονιστές των 5 ηπείρων από τα αντίστοιχα κινήματα της Παλαιστίνης (για Μέση Ανατολή), Πορτογαλίας (για Ευρώπη), Κούβας (για Αμερική), Νεπάλ (για Ασία και Ειρηνικό) και Νότιας Αφρικής (για Αφρική).

Το ΠΣΕ υπογραμμίζει τη μεγάλη σημασία της συνεδρίασης αυτής, λόγω της ταραγμένης περιοχής από τις ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις και επεμβάσεις, εκφράζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη του στο συριακό λαό και στις αντιιμπεριαλιστικές φιλειρηνικές δυνάμεις της χώρας.

Διεθνής Αποστολή Αλληλεγγύης από την ΠΟΔΝ και το ΠΣΕ

Αμέσως μετά τη σύνοδο του ΠΣΕ και το διάστημα 29 - 31 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί μεγάλη Διεθνής Αποστολή Αλληλεγγύης στη Δαμασκό από κοινού από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ), που θα συμμετάσχει με επικεφαλής τον πρόεδρό της Ιάκωβο Τοφάρη, και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ).

Στην αποστολή έχουν δηλώσει συμμετοχή εκπρόσωποι των αντίστοιχων μελών και φίλων της ΠΟΔΝ και του ΠΣΕ από 50 και πλέον χώρες. Στη διάρκεια της αποστολής, πρόκειται να πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε ιστορικά μνημεία που καταστράφηκαν, συναντήσεις με πολιτικά κόμματα, κοινωνικές οργανώσεις, θρησκευτικούς ηγέτες, συναντήσεις με τον πρόεδρο της συριακής Βουλής, τον υπουργό Εξωτερικών της Συρίας, τον δήμαρχο της Δαμασκού ανάμεσα σε άλλους. Στις 30 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο της Δαμασκού Διεθνής Διάσκεψη Αλληλεγγύης στο λαό και τη νεολαία της Συρίας, όπου θα χαιρετίσουν και εκπρόσωποι της ΕΕΔΥΕ και της ΚΝΕ με τον Νίκο Ζαχαρόπουλο, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στο τέλος της αποστολής αλληλεγγύης, η ΠΟΔΝ και το ΠΣΕ θα παραχωρήσουν στη Δαμασκό συνέντευξη Τύπου σε διεθνή και εγχώρια ΜΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ