Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Aμεση μονιμοποίηση των εργαζομένων του «Philos»

Την άμεση μονιμοποίηση των 27 εργαζομένων με σύμβαση έργου με το πρόγραμμα «Philos» που διαχειρίζεται το ΚΕΕΛΠΝΟ και όλων των συμβασιούχων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, απαιτεί ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.

Στην ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εργαζομένων «καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στους 27 εργαζόμενους με σύμβαση έργου με το πρόγραμμα "Philos" που διαχειρίζεται το ΚΕΕΛΠΝΟ χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ενωση, το οποίο πρόγραμμα έχει λήξει από τις 19 Αυγούστου και οι 27 εργαζόμενοι, από τους οποίους οι 11 απασχολούνται στο ΓΝ Σάμου και οι 16 στο ΚΥΤ Σάμου, οι οποίοι καλύπτουν εξολοκλήρου το ιατρικό και ψυχοκοινωνικό έργο, αυτήν τη στιγμή είναι στον αέρα, ενώ συνεχίζουν να προσφέρουν το έργο τους».

Μετά την παρέμβαση του Συλλόγου Εργαζομένων και τις αλλεπάλληλες πιέσεις των 27 εργαζομένων προς το ΚΕΕΛΠΝΟ απέσπασαν την υπόσχεση ότι θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους στις 27 Οκτώβρη και ότι θα πάρουν παράταση των συμβάσεων μέχρι τέλος Δεκέμβρη.

Ο Σύλλογος του νοσοκομείου καλεί τους εργαζόμενους του «Philos» να μην καθησυχαστούν απ' αυτή την εξέλιξη και να συνεχίσουν από κοινού τον αγώνα και τις πιέσεις προς το υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ για την άμεση μονιμοποίησή τους καθώς και όλων των συμβασιούχων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Επίσης, ζητά από την κυβέρνηση την άμεση τακτοποίηση πρόσληψης των εργαζομένων, ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, οι οποίες είναι απαραίτητες.

Να σημειωθεί ότι μέρος των 27 εργαζομένων απασχολείται στο Νοσοκομείο Σάμου, το οποίο στενάζει κάτω από τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Οι υπόλοιποι (γιατρός, νοσηλευτές, διερμηνείς, κοινωνικός λειτουργός, ψυχολόγος) εργάζονται στο «hot spot» του νησιού και η απόλυσή τους στην ουσία θα σημάνει το κλείσιμο του μοναδικού ιατρείου που υπάρχει στο χώρο, καθώς θα απομείνει μόνο ένας γιατρός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ