Σάββατο 27 Οχτώβρη 2018 - Κυριακή 28 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Πολύπλευρη δράση και πλατύ άνοιγμα για να δυναμώσει η οργανωμένη διεκδίκηση

Γιώργος Ντάλιος, πρόεδρος του Συλλόγου Αυτοαπασχολούμενων - ΕΒΕ Καισαριανής

Μετά την απόφαση για κινητοποιήσεις που πήραμε στην πλατιά σύσκεψη Συλλόγων και Ενώσεων ΕΒΕ που διοργάνωσε η ΟΒΣΑ, ξεκίνησε μια πολύπλευρη δράση από το σύλλογό μας.

Συγκλήθηκε άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιο, βγήκε σχέδιο δράσης που καταλήγει στην κινητοποίηση στις 31/10. Σχεδιάστηκε πρόγραμμα εξορμήσεων και επικοινωνίας με το σύνολο των επαγγελματιών της πόλης και όχι μόνο με το μητρώο του συλλόγου μας. Πραγματοποιήσαμε σύσκεψη προκειμένου να ενταχθούν στην προετοιμασία και επαγγελματίες που δεν είναι εκλεγμένοι στο Διοικητικό Συμβούλιο. Επίσης, στη σύσκεψη της Καισαριανής αποφασίστηκε η οργάνωση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Βύρωνα, όπου θα συμμετάσχει και η τοπική Ενωση μετά από πρόσκληση που της απευθύναμε.

Για την ευρύτερη διάδοση των αιτημάτων μας, για να φτάσει όσο γίνεται σε περισσότερους το κάλεσμα για τις κινητοποιήσεις, αναρτήσαμε αεροπανό σε κεντρικό σημείο της πόλης μας και κυκλοφορήσαμε αφίσα.

Οι εξορμήσεις του τελευταίου διαστήματος επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις μας για την κατάσταση που επικρατεί σε αυτοαπασχολούμενους και μικροεπαγγελματίες. Αναδεικνύεται επίσης η ορθότητα της πρωτοβουλίας να γίνει κινητοποίηση με κύριο θέμα το αφορολόγητο, το οποίο είναι πράγματι πρόβλημα αιχμής, καθώς ο δυσβάσταχτος φόρος που προκύπτει στις περισσότερες περιπτώσεις είτε αθροίζεται με άλλα συσσωρευμένα χρέη είτε πληρώνεται σε δόσεις μην αφήνοντας εισόδημα για την επιβίωσή μας.

Το σημαντικό των κινητοποιήσεών μας είναι ότι αποτελούν εφαλτήριο για καλύτερη επαφή και συζήτηση του συλλόγου με τα μέλη του. Στις συζητήσεις μας αυτές προσπαθούμε να αποκαλύπτουμε την κυβερνητική προπαγάνδα, που επιχειρεί να αποσπάσει την ανοχή και αναμονή των συναδέλφων. Προσπαθούμε να αναδείξουμε στους συναδέλφους ότι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από κάλπικες υποσχέσεις, όπως αυτές που ακούσαμε πρόσφατα στη ΔΕΘ.

Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι μας δίνεται η ευκαιρία να καλέσουμε σε ενεργή συμμετοχή στο σύλλογο, να αναδείξουμε τη μόνη πραγματική ελπίδα και διέξοδο, που δεν είναι άλλη από την οργανωμένη διεκδίκηση. Με αυτήν την έννοια, η δουλειά που γίνεται ενόψει της κινητοποίησης αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη. Σύλλογοι και Ενώσεις ΕΒΕ θα βγούμε από αυτήν την κινητοποίηση πιο δυνατοί, πιο ικανοί και πιο έτοιμοι στην προσπάθεια που κάνουμε να διεκδικήσουμε μια αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ