Σάββατο 27 Οχτώβρη 2018 - Κυριακή 28 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Μόνο μας όπλο ο οργανωμένος αγώνας

Ράνια Καπετανγιώργη, πρόεδρος του Συλλόγου Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Θεσσαλονίκης

Τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων, οι Επιτροπές Αγώνα και οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στη Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ, συνεδρίασαν ενόψει του 10ήμερου δράσης και αποφάσισαν να διοργανώσουν παράσταση διαμαρτυρίας στις 31 Οκτώβρη στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

Ολο αυτό το διάστημα, προχωρούμε συστηματικά στην προετοιμασία και τον σχεδιασμό της κινητοποίησης, με πολύμορφες δράσεις, εξορμήσεις, συσκέψεις, συζητήσεις με τους συναδέλφους, με βάση το κάλεσμα που υπογράφουν δεκάδες Ενώσεις και σωματεία.

Με γνώμονα την ανάγκη να γίνει συζήτηση για την κινητοποίηση και το πλαίσιο διεκδικήσεων, ο Σύλλογός μας απευθύνθηκε στα πρωτοβάθμια σωματεία και τις τοπικές ομοσπονδίες. Μέχρι σήμερα, στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε η Ενωση Εστιατόρων Θεσσαλονίκης, η οποία διακίνησε ηλεκτρονικά την ανακοίνωση του ΣΜΑΕΘ. Σημαντικές ήταν επίσης οι συσκέψεις που πραγματοποίησαν ο Σύνδεσμος Δερμάτινων και Γουναρικών Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή Αγώνα στα Ταξί, όπου συζητήθηκαν το Φορολογικό, οι πλειστηριασμοί αλλά και πιο εξειδικευμένα θέματα του κάθε κλάδου.

Από την άλλη όμως πλευρά, οι άλλες δυο τοπικές ομοσπονδίες ΕΒΕ αρνήθηκαν να υπογράψουν το ψήφισμα με τα αιτήματα που διεκδικεί το αγωνιστικό κίνημα, για θέσπιση αφορολόγητου, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, απαγόρευση πλειστηριασμών και αξιοπρεπείς συντάξεις. Δεν μας ξαφνιάζει η θέση τους, υπηρετούν πιστά και απαρέγκλιτα την εκφυλιστική τακτική της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ.

Στην αντίπερα όχθη αυτής της στάσης είναι η ανταπόκριση των συναδέλφων μας, μικρών και αυτοαπασχολούμενων, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και προθυμία στο κάλεσμα που τους απευθύναμε. Στις συζητήσεις που γίνονται υπάρχει μια γενική σύμπνοια για τα δίκαια αιτήματά μας, άσχετα από το γεγονός ότι αναπτύσσονται προβληματισμοί για το πώς μπορούν να υλοποιηθούν αυτές οι διεκδικήσεις. Εμείς, πάντα κόντρα στη λογική του λεγόμενου «εφικτού», επιμένουμε να υπογραμμίζουμε ότι μόνο με αγώνες τα εργαζόμενα λαϊκά στρώματα κέρδισαν ό,τι κέρδισαν μέχρι σήμερα και μόνο με τους αγώνες μπορούν να πάρουν πίσω όσα τους αφαιρέθηκαν τα χρόνια της κρίσης.

Οι εξορμήσεις και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και μετά την κινητοποίηση της Τετάρτης, αναδεικνύοντας το γεγονός ότι το μόνο όπλο που έχουμε είναι ο οργανωμένος αγώνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ