Σάββατο 27 Οχτώβρη 2018 - Κυριακή 28 Οχτώβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υπό έλεγχο η φωτιά στη Χαλκιδική

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν την Πέμπτη οι πυροσβέστες στη Σιθωνία της Χαλκιδικής, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δάσος το πρωί της ίδιας μέρας και έκαιγε ανεξέλεγκτη για ώρες. Την Παρασκευή, η φωτιά βρισκόταν σε εξέλιξη μεν, ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, χωρίς ενεργό μέτωπο και μόνο με διάσπαρτες εστίες. Οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα, καθώς και η εξασθένιση των ανέμων το πρωί της Παρασκευής, βοήθησαν στο να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο. Στην περιοχή εξακολουθούσαν να επιχειρούν μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, 70 οχήματα της Πυροσβεστικής με 160 πυροσβέστες και πεζοπόρα τμήματα.

Στάχτη έχουν γίνει τουλάχιστον 4.000 στρέμματα δάσους και αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα λόγω του πυκνού καπνού, εξαιτίας του οποίου παρατηρήθηκαν περιστατικά δυσφορίας σε ορισμένους πολίτες, κυρίως σε ηλικιωμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εικάζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από την πτώση ενός δέντρου πάνω σε στύλο της ΔΕΗ, στην περιοχή Καβουρότρυπες. Το μέτωπο της φωτιάς εκτεινόταν από το Πλατανίτσι, τις Καβουρότρυπες και έφτανε στα βόρεια του οικισμού της Σάρτης. Την Πέμπτη εκκενώθηκαν ένας μικρός οικισμός στην περιοχή του Κάμπου της Σάρτης, καθώς και η ακτή Αχλάδα, λόγω των πυκνών καπνών, ενώ είχε δοθεί κατεύθυνση στους κατοίκους της Σάρτης και της ευρύτερης περιοχής να είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Λόγω της φωτιάς, στην ευρύτερη περιοχή προκλήθηκε μπλακ άουτ στην ηλεκτροδότηση, καθώς υπήρξαν ζημιές σε τμήματα του δικτύου της ΔΕΗ. Επίσης, είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Σιθωνίας, από τη διασταύρωση του Αγίου Νικολάου.

Ο οικισμός της Σάρτης δεν κινδύνευσε, ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά μεμονωμένες κατοικίες. Από τις φλόγες διασώθηκαν μεγάλες κατοικίες στις παρυφές του δάσους, σύμφωνα με τον προϊστάμενο Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπο Στεργιάδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ