Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ
Δώδεκα χρόνια σε κοντέινερ!

Οι γονείς διαδηλώνουν την Τρίτη για την άμεση μεταφορά του

Εδώ και 12 χρόνια το 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδας στεγάζεται αποκλειστικά σε κοντέινερ, και πλέον η αγανάκτηση γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών έχει ξεχειλίσει! Διεκδικώντας την άμεση μεταφορά του 2ου Γυμνασίου σε κατάλληλο κτίριο στην περιοχή της Βραυρώνας, η Ενωση Γονέων Σπάτων - Αρτέμιδας, οι Σύλλογοι Γονέων των 7 Δημοτικών, του 2ου Γυμνασίου και των δύο Λυκείων της Αρτέμιδας διαδηλώνουν την Τρίτη 6 Νοέμβρη, δίνοντας αγωνιστικό ραντεβού στις 8.30 π.μ., στη διασταύρωση.

Οπως καταγγέλλουν, η «προσωρινή λύση» έγινε μόνιμη με ευθύνη της κάθε δημοτικής αρχής και: Οι συνθήκες στο 2ο Γυμνάσιο είναι άθλιες, οι εκπαιδευτικοί καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κάνουν μάθημα σε αντίξοες συνθήκες, οι μαθητές αντιμετωπίζονται ως «παιδιά ενός κατώτερου θεού», τα κοντέινερ είναι υπό διάλυση, επικίνδυνα, ανθυγιεινά, τοξικά και δεν μπορεί το σχολείο για τους μαθητές Γυμνασίου από τη Βραυρώνα να είναι 8 και 10 χιλιόμετρα από το σπίτι τους!

«Από τη μια υπάρχουν τέτοια κατάλληλα κτίρια και από την άλλη υπάρχει πλεόνασμα στο δήμο τουλάχιστον 15 εκατομμυρίων ευρώ, από τους φόρους που έχουμε πληρώσει. Πολιτική θέληση να εξαφανιστούν τα κοντέινερ από τα σχολεία του δήμου μας υπάρχει; 'Η η κάθε δημοτική αρχή είναι βολεμένη με τη σημερινή κατάσταση;», ρωτούν οι φορείς των γονιών, που δηλώνουν: «Τέρμα η υπομονή όλων μας - Τέρμα η ανοχή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ